08/05/2024

Nazi-anklager mot Hamsun-arving

Regine Hamsun anklages for å støtte “nazi-Hamas” og det antydes at “Anglofobi basert antisemittisme er arvelig”

Regine Hamsun er barnebarnet til den kjente og folkekjære forfatteren Knut Hamsun. Hun har blitt karakterisert med nevnte stemplinger av On Elpeleg på X (tidligere Twitter). Mannen som postet uttalelsene er lærer, styremedlem i det jødiske samfunnet i Bergen (DJSB) og kommersiell attaché for Somalia i Midtøsten.

Regine Hamsun skal ha skrevet på sosiale medier “I choose to speak out. This is a genocide.” Lignende konklusjoner ser en også i en FN rapport publisert 25. mars, hvor spesialrapportør Francesca Albanese skriver at det er tegn til etnisk rensing på Gaza.

Albanese skriver videre at hun ser tydelige indikasjoner på at Israel har forbrutt seg mot tre av de fem lovene som er oppført i FNs folkemordkonvensjon.

– De israelske angrepenes omfang og overveiende karakter og de destruktive levevilkårene de har ført til, avdekker en hensikt om fysisk å ødelegge palestinerne som gruppe, skriver Albanese. 


Elpeleg har i tillegg publisert en bildemontasje som inkluderer blant annet Hamas, Adolf Hitler og Regines bestefar Knut Hamsun. Vedlagt bilde skriver han: 

Elpelegs uttalelser har fått respons fra andre offentlige personer. Blant annet med tilknyttning til Med Israel For Fred (MIFF). Dette er en norsk interesseorganisasjon som arbeider for å skape større sympati for Israel, jøder og sionismen. MIFF ble startet som en arbeidsgruppe blant norske studenter i Oslo i 1975. Organisasjonen ble formelt stiftet tre år senere, i 1978.

Leder av MIFF, Conrad Myrland, kommentert på Elpelegs tekst. Han skriver: 

“I februar, da jeg var i en butikk for bruktbøker i Trondheim, hørte jeg noen si at “Hamsun igjen var relevant”. Jødehatet sitter fast i mange vegger i Norge.”

On Elpeleg kommenterer videre:

Jeg leste at Hamsun forklarte sin støtte til Nazi Tyskland med at han led av Anglofobi relatert psykiske forstyrrelser.

Når jeg leser nå de flere sjokkerende meldingene fra oldebarnet hans, Regine Hamsun, begynner jeg å lure på om Anglofobi basert antisemittisme er arvelig.

Stopp avviklingen av distrikts-Norge.
Forige innlegg

Stopp avvikling av distrikts-Norge

Boy Scouts of America fjernere "boy" for å være mer inkluderende
Neste innlegg

Boy Scouts of America fjerner “boy” for å være mer inkluderende

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.