08/05/2024

Verdig 8. mai avduking av minnesmerke på Sola kirkegård

Det har i dag vært en rekke markeringer over hele landet. På Sola kirkegård i Rogaland ble det i dag avduking av minnesmerke over falne allierte flymannskaper under 2. verdenskrig, ved Militærhistorisk forening i Rogaland.

Frigjøringsdagen i Norge er 8. mai. Datoen markeres hvert år til minne om frigjøringen etter fem års tysk okkupasjon av Norge under andre verdenskrig, fra 1940 til 1945. I 2011 etablerte regjeringen veterandagen. Denne ble samkjørt med frigjøringsdagen, som fikk navnet frigjørings- og veterandagen.

I anledning dagen inviterte Sola kommune innbyggere til en høytidelig markering ved Sola kirkegård. Markeringen startet kl 11.00 ved Sola kapell. Programmet inneholdt flere høytidelige innslag, og stemningen ble satt av musikalske bidrag fra Kristian Aslak Baasland Carstensen og Sola Brassband.

Ved arrangementet var det æresvakter fra Luftforsvaret vært til stede for å hedre de falne.

Øyvind Eikrem, Red
Forige innlegg

Hvorfor starter vi «Uten Filter»?

Danmark og Tsjekkia krever asylprosedyrer utenfor EU - hastebrev til Brussel
Neste innlegg

Danmark og Tsjekkia krever asylprosedyrer utenfor EU – hastebrev til Brussel

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.