Boligmangel i Berlin: AfD krever tilbakevandring i stedet for ekspropriasjoner

Kampen om rimelige boliger raser i Berlin — noen krever allerede at eiendomsselskaper skal eksproprieres. Alternative für Deutschland (AfD) sin lokalpolitiker og JA-formann (Junge Alternative für Deutschland, ungdomspartiet), Martin Kohler, fokuserer imidlertid på tilbakevandring i stedet. I et intervju med magasinet Freilich forklarer han hvor stor belastning erstatningsmigrasjonen er for det innenlandske boligmarkedet.

Boligmangelen i Berlin og andre tyske storbyer dominerer overskriftene i Tyskland. Nesten hver uke kommer eksperter og politikere med nye reformforslag — inkludert ekspropriasjon av eiendomsselskaper. Martin Kohler, som leder AfDs parlamentariske gruppe i bydelsrådet i Charlottenburg-Wilmersdorf, har ikke mye til overs for dette. Han uttaler til magasinet Freilich: «Ekspropriasjoner skaper ikke nye boliger. Nybygging kan bare i begrenset grad avlaste, fordi det koster tid og penger. Til syvende og sist går nybygging hånd i hånd med fortetting, noe som begrenser livskvaliteten i en by massivt.» 

Tilbakevandring som tiltak mot boligmangel

Så hva skal man gjøre i stedet? I et intervju med magasinet Freilich, gjør den selverklærte «hovedstadspatrioten» det klart: «Den mest effektive måten å bekjempe økende husleiekostnader på, er tilbakevandring. Hvis man ser bort fra tilstrømningen av utlendinger til Berlin, krymper faktisk innbyggertallet i hovedstaden vår. Det er derfor mulig å oppnå rimelige husleier i alle bydeler hvis etterspørselen reduseres.» I stedet for å bremse erstatningsmigrasjonen, øker de ansvarlige politikerne behovet for enda flere boliger, tjenester og infrastruktur — en ond sirkel.

Tomme statskasser

Kohler kommenterte: «På lang sikt er imidlertid det største problemet det faktum at valgkoalisjonen og distriktskontoret ikke tar stilling mot masseinnvandring. […] Ordfører Bauch burde i det minste ha blokkert delstatens plan om å innkvartere over 1.000 flyktninger på Mierendorffinsel (15.000 innbyggere). Det kan ikke bydelen vår takle.» Resultatet er en katastrofal økonomisk situasjon og en påfølgende budsjettfrys: «Til tross for en økonomisk innsprøytning på 758 millioner euro til bydelene i Berlin, sliter bydelen vår fortsatt med et underskudd på 2,4 millioner euro.»

Vellykket arbeid i JA Berlin

I tillegg til sitt arbeid i lokalpolitikken, er Martin Kohler også styreleder i Junge Alternative Berlin. Neste lørdag avholdes den årlige delstatskongressen, der det ordinære valget av nytt delstatsstyre står i sentrum. I en pressemelding gjør Kohler opp status: «Vi kan være stolte av arbeidet vårt. Medlemstallet har økt med 20 prosent, selv om mange dyktige medlemmer har måttet forlate oss grunnet av alder. I denne perioden har vi hatt et særlig fokus på utdanningsarbeidet. Det fire dager lange JA-akademiet sammen med våre venner i Junge Alternative Mecklenburg-Vorpommern, studieturen til Warszawa — og den lokalpolitiske skoleringen, viser hvilket potensial ungdommen vår har.»

Tilstedeværelse på gatene

Men det er ikke alt: «Vi var også til stede i gatene og demonstrerte blant annet mot Berlinalens (Filmfestivalen i Berlin) avlysningskultur, ombyggingen av et aldershjem til flyktningeboliger, og Berlins første barnehage for homofile og lesbiske.

Internasjonalt nettverksarbeid med organisasjoner i Østerrike, Flandern, Polen og USA har også stått sentralt i arbeidet vårt. I tillegg kommer en rekke foredragskvelder, pubmøter, minnedager, markeringer, videoproduksjoner — og nettverksbygging med andre JA-organisasjoner.» Med tanke på valget på lørdag avslutter Kohler: «Jeg er sikker på at det nye landsstyret vil være i stand til å bygge videre på disse suksessene!»

Vellykket lansering av «Uten Filter»
Forige innlegg

Vellykket lansering av «Uten Filter»

Neste innlegg

Forsvinner Liberalistene som politisk parti?

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.