Trump lover å deportere «nesten 20 millioner» ulovlige innvandrere

Den tidligere presidenten har snakket om planen flere ganger under valgkampen.

Donald Trump har lovet å deportere «nesten 20 millioner» ulovlige innvandrere fra USA. I løpet av hans periode som president ble ulovlig innvandring drastisk redusert. I 2016 gikk han til valg på grensesikkerhet, og innvandring har også i dette valget blitt en topprioritet blant amerikanske velgere.

Eric Ruark, NumbersUSAs forskningsdirektør, sa til New York Post, med henvisning til illegale innvandrere i USA: «Det er sannsynligvis mellom 15 og 20 millioner, gitt antallet mennesker vi har sett komme over.» Dette står i kontrast til de 11 millionene som er registrert som et offisielt estimat fra Census Bureau. 

I intervjuet med TIME Magazine fortalte Trump om sin plan om å bruke lokale politimyndigheter, nasjonalgarden eller det amerikanske militæret til å gjennomføre deportasjonsplanen. 

Kampanjen har ikke gått nærmere inn på detaljene i planen, som rapportert av New York Post, men ICE-tjenestemenn sa til avisen at gjennomføringen av en slik plan og operasjon ville kreve massive investeringer i ICE og finansiering av grensesikkerhet. 

Tidligere fungerende direktør for ICE under Trump-administrasjonen, Tom Homan, sa til avisen at det finnes «systemer på plass som er veldig gode til å identifisere folk» for deportasjonsformål. Hastigheten vil imidlertid avhenge av hvor mye personell som er tilgjengelig. 

«Mye av dette kommer til å være opp til Kongressen … Vi trenger betjenter, vi trenger interneringssenter, vi trenger transportkontrakter … fordi [vi ville ha] flere flyreiser ut av landet og flere bussflyttinger ned til grensen», la Homan til. «Vi vil fortsatt prioritere kriminelle og nasjonale sikkerhetstrusler først, de er de farligste for landet.»  

Deretter la han til: «Men jeg vil si at ingen er utelukket. Hvis du er i landet ulovlig … så vil vi fjerne deg.»

Homan informerte uttaket om at hvis han ble tilbudt jobben en gang til under Trump-administrasjonen, ville han «sterkt vurdere» å ta den. 

Jon Feere, tidligere stabssjef for ICE under Trump, sa til The Post: «Dette vil kreve en tilnærming fra hele regjeringen.» 

«Alle deler av regjeringen som har en tilknytning til innvandring, har en rolle å spille her. Fra helse- og sosialdepartementet til utenriksdepartementet og US Citizenship and Immigration Services – alle deler av regjeringen kan bidra til å redusere ulovlig innvandring”, la han til. 

ICE vil også måtte arbeide seg rundt de problemene som fristatene utgjør for operasjonen når den iverksettes. 

«ICE foretrekker at alle delstater og byer samarbeider med føderal rettshåndhevelse», advarte Feere. «Men de som velger å ikke gjøre det, kommer til å oppleve en økning i antall operasjoner i sine lokalsamfunn. ICE vil ikke ha noe annet valg enn å gjennomføre store operasjoner.»

Trump leder over Biden i de siste meningsmålingene når det gjelder innvandring og grensesikkerhet.

Forige innlegg

Venstreekstremister forsøkte å storme Tesla-fabrikk i Tyskland

Neste innlegg

Liberalistene kommenterer den fortvilte situasjonen

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

«En gjennomgripende frykt har satt seg»: Demokratene er i full panikk over Biden

«En gjennomgripende frykt har satt seg»: Demokratene er i full panikk over Biden

«En gjennomgripende frykt har satt seg»: Demokratene er i full
De Niro kommer på banen i sammenheng med Trumps rettssak

De Niro kommer på banen i sammenheng med Trumps rettssak

Virkelighet og film glir over i hverandre i sammenheng med