14/05/2024

Forsvaret av Norge

Det er 84 år siden Norge ble invadert av en fremmed hærmakt.

Av: SB

Som soldat tjenestegjorde jeg på Setermoen i Stormeskadronen/Panserbataljonen i 1990. Vi dro ikke frivillig inn, vi var beordret. Det var uhøvelig, det var upraktisk osv. Vi etterlot venner/ kjæreste/ familie osv., men vi måtte inn, sånn var det bare. Etter 3 mndr på Trandum rekruttskole ble vi sendt til stående avdeling, altså «klar til strid». Èn uke på 4 timers beredskap, den neste på 48 timer. Dette var livet vårt de neste 9 månedene.

Og i løpet av de månedene lærte vi å være klar til strid. Øvde på å skyte med skarpt, øvde på å angripe og nedkjempe fienden og generelt lærte vi å være villig til å angripe fienden – uansett!

Dette skapte et samhold og et kameraderi som man simpelthen ikke finner lenger. Jeg var sågar inne til førstegangstjeneste under kuppet i Moskva (1991), og Norge/Nato var så altfor nær en trussel mot vår eksistens. Men ingen løp hjem. Ingen stakk av. Vi var ca 160.000 menn som halvveis visste hva som foregikk, men vi visste alle at vi blir her. Jeg kan ikke huske èn eneste mann som flyktet eller følte at «dette ble feil».

Camera Operator: SSGT RODNEY K. PROUTY, Public domain, via Wikimedia Commons

Selv om ting gikk greit til slutt visste vi ikke det da. 160.000 menn satt klare i uniform på 4 eller 48 timers vakt i tilfelle Sovjetunionen gjorde noe de ikke burde gjøre. Det var verken gøy, kult eller spennende. Det var derimot utrolig skremmende, og man gjorde seg sine tanker om hva man var med på. Jeg og mange rundt meg gjorde oss selvfølgelig egne tanker om dette der og da. Selv husker jeg at jeg tenkte på om jeg noen gang kom hjem til Alta igjen. Det var så mange ting jeg aldri fikk gjort før jeg dro. Men jeg tenkte som Kongen; Alt for Norge.

Så ser jeg på Forsvaret av i dag. Ca 10.000 personer er igjen. Det er nesten så en ikke fatter det. Hele Norges forsvar er rett og slett fjernet av et komplett inkompetent Storting som prioriterer klimakvoter, havvind, reiseregninger, innsidehandel og kvasipandemier heller enn å sørge for at nasjonen har et godt kringvern!

Man har – heller enn å sørge for at oljenasjonen Norge har ett eget forsvar – valgt å bruke pengene på EU-tilpasning, masseinnvandring, storstilt u-hjelp og en rekke andre prosjekter som IKKE er i Norges interesser, mens man heller sparer penger og regner med at USA kommer til vår redning om Putin angriper.

Jeg har ett ord å si om Stortinget; Inkompetent.

video frankrike
Forige innlegg

[Video] Fangetransport angrepet i Frankrike, flere fengselsbetjenter drept

Kort tid før valget til Europaparlamentet er det tydelig at det er et klart flertall for en høyredreining i migrasjonsspørsmålet. Selv om mange politikere, også fra høyrepartiene, ikke ønsker å ta tak i spørsmålet eller bare ønsker å gjøre det forsiktig, er det europeiske folkets holdning til migrasjon tydeligere enn i nesten alle andre spørsmål.
Neste innlegg

Undersøkelse: 7 av 10 europeere ønsker remigrasjon

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.