jemen
jemen

Se: Houthiene skyter ned en fjerde amerikansk Reaper-drone

Jemens Iran-tilknyttede houthier har kunngjort at de har skutt ned nok en amerikansk militærdrone til 30 millioner dollar.

Det sirkulerer bilder av det som ser ut til å være vraket av en MQ-9 Reaper-drone i Jemen, men Pentagon har ennå ikke bekreftet dette.

Houthienes militære talsmann, brigadegeneral Yahya Saree, beskrev at dronen utførte “fiendtlige handlinger” over Marib-provinsen i Jemen da den ble skutt ned av et bakke-til-luft-missil.

Associated Press har kommentert opptakene som houthiene har offentliggjort:

Houthiene offentliggjorde senere opptak som de hevdet viste at bakke-til-luft-missilet ble avfyrt om natten, sammen med nattbilder av missilet som traff dronen.

En mann, hvis stemme var blitt digitalt endret for tilsynelatende å forhindre identifikasjon, ropte houthienes slagord: “Gud er den største, død over Amerika, død over Israel, forbann jødene, seier til islam”.

Selv om USA ikke hadde bekreftet tidligere nedskytinger i hvert enkelt tilfelle, ville dette markere den fjerde Reaper-nedskytingen fra houthienes side siden de Gaza-relaterte fiendtlighetene begynte i kjølvannet av 7. oktober.

I løpet av det siste halve tiåret har mange flere gått tapt i forbindelse med den tidligere krigen mellom Saudi-Arabia, USA og De forente arabiske emirater mot de jemenittiske opprørerne.

“Siden houthiene inntok landets nordlige del og hovedstaden Sanaa i 2014, har det amerikanske militæret tidligere mistet minst fem droner til opprørerne”, heter det i AP-rapporten.

De bokstavelig talt hundrevis av amerikanske og britiske missilangrepene mot Jemen har ikke avskrekket houthiene, som insisterer på at kampanjen bare vil stoppe når det blir våpenhvile i Gaza.

USA støttet en brutal krig mellom Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater mot houthiene i perioden 2015-2022, som involverte kraftige luftangrep og en blokade, og houthiene ble bare en mer slagkraftig kampstyrke i løpet av denne perioden.

Nye bilder av det nedskutte dronevraket fra Jemen:

Pentagons Jemen-eventyr over flere år har altså kostet amerikanske skattebetalere titalls milliarder av kroner, og likevel har Kongressen aldri offisielt godkjent kampoperasjoner der.

judas
Forige innlegg

Norge gis bort i bøtter og spann!

screenshots: Twitter.com
Neste innlegg

Irsk motstand mot fremmedkulturell innvandring spisser seg til

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.