iran
iran

Frykter for den iranske presidenten Ebrahim Raisis liv etter helikopterulykke

Ifølge statlig TV i Iran har et helikopter med den iranske presidenten om bord vært utsatt for en «hard landing».

Oppdatert 19:45:

Den iranske befolkningen er nervøs, og spekulasjonene om at presidenten fryktes å være død, øker:

Flere timer inn i en massiv lete- og redningsaksjon ser det ikke bra ut, ettersom iranske tjenestemenn har kommet med uttalelser om “tanker og bønner” på bakgrunn av rapporter om at kraftig tåke og dårlig vær har forhindret et skikkelig søk fra luften etter det nedskutte helikopteret til president Raisi og de som var sammen med ham. Det hersker stor usikkerhet ettersom Irans øverste leder, ayatollah Khamenei, skal ha holdt et krisemøte med det nasjonale sikkerhetsrådet i Teheran (oppfølgende rapporter fra statlige kilder har imidlertid nedtonet eller dementert dette). Den iranske befolkningen er nervøs, og spekulasjonene om at presidenten fryktes å være død, øker:

“Ingen vet nøyaktig hva som har skjedd, og hvordan presidenten og andre lokale tjenestemenn har det, for situasjonen er ganske komplisert”, sier han til Al Jazeera.

“Etter hvert som tiden går, blir håpet mindre, fordi forholdene blir mye verre og mørkere,” bemerker Aslani, som er seniorforsker ved Center for Middle East Strategic Studies.

“Det som merkes her i Teheran [Irans hovedstad], er for det meste følelsen av usikkerhet.”

Rett før klokken 17.00 opplyste en iransk tjenestemann til Reuters at presidentens liv kan være i fare.

– Vi har fortsatt håp, men informasjonen fra ulykkesstedet er veldig bekymringsfull, sier talspersonen.

Over 40 personer er sendt ut for å søke etter helikopteret. Nå skal også tre av disse være savnet, ifølge BBC.

Tasnim skriver rett over klokken 18.00 at et oppdatert værvarsel gir et vindu på rundt to timer, før et væromslag gjør området enda farligere for redningsarbeiderne.

Ytterligere militære, nødetater og redningsmannskaper fortsetter å ankomme en baseleir som er etablert i nærheten av den nordvest-iranske byen Jolfa, i nærheten av stedet der helikopteret med president Ebrahim Raisi antas å ha styrtet. På grunn av regn og gjørme er det nå umulig å bevege seg mot ulykkesstedet, og redningsmannskapene fortsetter til fots. Dette melder OSINTdefender på X (tidligere Twitter).

Helikoptre fra det iranske luftforsvaret fra Tabriz-basen i det nordvestlige Iran ankom i nærheten av stedet der helikopteret til Irans president Ebrahim Raisi ble antatt å ha styrtet tidligere i kveld, men var ikke i stand til å se noen vrakdeler gjennom tåken og ble til slutt tvunget til å returnere til basen på grunn av de forverrede værforholdene.

En betydelig utplassering av iransk sikkerhets- og militærpersonell har blitt observert i hovedstaden Teheran, og medlemmer av Den islamske revolusjonsgarden (IRGC) hevdes å ha inntatt posisjoner i nærheten av flere regjeringsbygninger.

Pinse
Forige innlegg

Pinsen og miraklet som grunnla vår sivilisasjon

demografi er skjebne
Neste innlegg

Befolkningen vokser – men stadig færre etnisk norske

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Bildmontage: Heimatkurier | Grenzmauer: Midjourney

Ulovlig innvandring: Iran planlegger grensemur mot Afghanistan

Over 4,5 millioner afghanere har de siste årene innvandret ulovlig
Hamas' løfter om fremtiden fra 2021

Hamas’ løfter om fremtiden fra 2021

Hva innebærer et fritt og selvstendig Palestina?