Elon Musks xAI samler inn 6 milliarder dollar for å akselerere KI-kappløpet mot OpenAI
Elon Musks xAI samler inn 6 milliarder dollar for å akselerere KI-kappløpet mot OpenAI

Elon Musks xAI samler inn 6 milliarder dollar for å akselerere KI-kappløpet mot OpenAI

Investorer satser på kunstig intelligens.

Elon Musks AI-startup, xAI, kunngjorde tidlig mandag morgen at de har samlet inn 6 milliarder dollar fra investorer i en Series B-finansieringsrunde. Denne finansieringen vil akselerere utviklingen av kunstig intelligens ettersom KI-teknologikappløpet med OpenAI intensiveres.

Noen viktige investorer var Valor Equity Partners, Vy Capital, Andreessen Horowitz, Sequoia Capital, Fidelity Management & Research Company, Prince Alwaleed Bin Talal og Kingdom Holding.

Musk skrev på X (tidligere Twitter) at forhåndsverdien var 18 milliarder dollar.

xAI listet opp sine prestasjoner det siste året:

xAI har gjort betydelige fremskritt det siste året. Fra kunngjøringen av selskapet i juli 2023, til lanseringen av Grok-1 på X i november, til de nylige kunngjøringene av den forbedrede Grok-1.5-modellen med lang kontekstkapasitet, til Grok-1.5V med bildeforståelse, har xAI’s modellkapasiteter forbedret seg raskt. Med den åpne kildekodeutgivelsen av Grok-1 har xAI åpnet dører for fremskritt innen ulike applikasjoner, optimaliseringer og utvidelser av modellen.

Deretter skisserte de hva som kommer fremover:

xAI vil fortsette på denne bratte fremdriftskurven i løpet av de kommende månedene, med flere spennende teknologiske oppdateringer og produkter som snart vil bli kunngjort. Midlene fra runden vil bli brukt til å ta xAI’s første produkter til markedet, bygge avansert infrastruktur og akselerere forskningen og utviklingen av fremtidige teknologier.

Musk la til på X at, “Det vil komme mer å kunngjøre i de kommende ukene.”

Finansieringen viser at KI-kappløpet mellom Musk og ChatGPT-skaperen OpenAI, så vel som andre, tilspisser seg. Grok er annerledes enn konkurrenter, som ChatGPT4, fordi det er trent på X-innlegg og av noen anses som ‘anti-woke’.

Conflict escalation
Forige innlegg

Nytt ukrainsk angrep på russisk atomvarslingsradar: Eksperter advarer om eskalering

Forbilde for Europa?
Neste innlegg

Danmark plasserer utenlandske fanger i Kosovo – deretter følger utvisning

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem