Studie: Innvandring er viktigste tema for ungdom
Bildmontasje: Heimatkurier | Skjermbilder: Studie «Unges Europa 2024» av TUI-Stiftelsen | Bakgrunn: Midjourney

Studie viser: Innvandring er viktigste tema for ungdom

Europeisk ungdommen er bekymret over den ukontrollerte masseinnvandringen til Europa. Dette viser resultatene av studien «Ungt Europa 2024» fra TUI-stiftelsen.

Resultatene av studien «Ungt Europa 2024» fra TUI-stiftelsen viser at masseinnvandring er det største bekymringen blant ungdom i EU. Via en online-undersøkelse ble 6.874 unge EU-borgere i alderen 16 til 26 år kontaktet. Svarene kan tyde på at Europas ungdom beveger seg mot høyre.

Migrasjonskrise foran klimaendringer

Bemerkelsesverdig er det at migrasjonskrisen har tatt over plassen som det mest presserende problemet i vår tid, tidligere holdt av klimaendringer. 36 prosent av de spurte EU-borgerne i alderen 16 til 26 år oppga at innvandring er det største problemet i dagens samfunn. Ifølge statsviteren Thorsten Faas står resultatene av studien i sterk kontrast til resultatene fra EU-valget i 2019. «Når man ser fem år tilbake til Europavalget den gang, snakket vi om klima og klimaendringer. Det var klima-valget fremfor alt. Dette har endret seg betydelig,» sier Faas.

Les også: [Video] En konservativ vind blåser over Europa før EU-valget

Tysk ungdom mest bekymret

På europeisk nivå er det den tyske ungdommen som bekymrer seg mest over migrasjon. Hele 46 prosent av ungdommen i Tyskland er bekymret over masseinnvandring. Dermed har andelen av innvandringskritiske unge tyskere økt med 10 prosent på ett år. For ett år siden oppga bare 36 prosent av de spurte ungdommene i Tyskland at migrasjon var et problematisk tema. Også studien «Ungdom i Tyskland» viser at ungdommen i Tyskland beveger seg mot høyre.

Frankrike, Italia og Spania: Ungdommen også mot masseinnvandring

Også i andre store EU-land er ungdommen kritisk til migrasjon. I Frankrike, Italia og Spania oppga henholdsvis 34 prosent av de 16- til 26-årige at innvandring bekymrer dem. Europas ungdom beveger seg mot høyre og mener at migrasjon og befolkningsutskiftningen er vår tids store temaer. Dette gjenspeiles også i valgresultatene og de reelle politiske tiltakene i enkelte EU-land.

"Jeg ble tilbudt assistert død over kreftbehandling": Ødelagt kanadisk helsesystem dreper pasienter
Forige innlegg

“Jeg ble tilbudt assistert selvmord over kreftbehandling”: Ødelagt kanadisk helsesystem dreper pasienter

Georgia
Neste innlegg

Georgia vil forby «LHBT-propaganda»

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.