Ukrainske offiserer sier rekrutter ankommer frontlinjene patetisk undertrent
Illustrasjonsbilde. Ukrainsk soldat ved fronten.

Ukrainske offiserer sier rekrutter ankommer frontlinjene patetisk undertrent

Ukrainske offiserer kritiserer treningen soldater mottar før de ankommer fronten.

En ukrainsk kampkommandører uttaler at nylig mobiliserte soldater ankommer frontlinjene så dårlig trent og at de ikke engang kan demontere våpnene sine, ifølge Washington Post.

En soldat beskrev sin grunnleggende trening som “helt tull… alt læres på stedet [ved frontlinjene].” En offiser som hadde trent rekrutter sa at deres rifletreing var begrenset til bare 20 skudd per soldat.

I de fleste hærer ville det knapt bli betraktet som “selskaps-skyting”: At en jubilant på et edru tidspunkt får prøveskyte på en skytebane under nøye tilsyn.

Fra 2018, krevde den amerikanske hærens grunnleggende kamptrening skyting av 600 skudd i en 92-timers læreplan. Rifleammunisjon er ikke den eneste begrensende faktoren: Den ukrainske offiseren bemerket også at “det finnes ingen øvelsesgranater i treningssentre.”

Les også: [VIDEO] Ukraina og kampen om verdensdominans med Ola Tunander og Glenn Diesen

Når soldatene ankommer fronten, blir enhetene tvunget til å bruke uker på å lære dem grunnleggende ferdigheter de allerede burde ha lært. “Vi hadde folk som ikke engang visste hvordan de skulle demontere og montere en pistol,” fortalte en nestkommanderende i en mekanisert bataljon til Post. Han frykter at plutselige russiske fremskritt umiddelbart vil gjøre nyankomne til patetisk kanonføde:

“Vi bare kaster bort mye tid her på grunnleggende trening. Hvis, Gud forby, det blir et gjennombrudd nær Chasiv Yar, og vi får nytt infanteri som ikke engang vet grunnleggende ting, vil de bli sendt dit for bare å dø.”

Asle Toje: - Trump vinner valget
Forige innlegg

Asle Toje: – Trump vinner valget

Inyheter: Enhet sentrum brukte 240 timer på «Rosa kompetanse» – henla 371 saker med kjent gjerningsperson
Neste innlegg

iNyheter: “Enhet Sentrum” brukte 240 timer på “Rosa kompetanse”

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.