Intern splid i Høyre om Tengs-saken
Illustrasjonsfoto.

Intern splid i Høyre om Tengs-saken

Høyre-politiker Sveinung Stensland uttrykker skuffelse over sitt partis standpunkt mot full gransking av Birgitte Tengs-saken.

Høyre-politiker Sveinung Stensland er skuffet over at Høyre lyttet mer til regjeringen enn til lokale politikere, melder NRK.

Stensland, som sitter i justiskomiteen på Stortinget, gikk imot partiet under en avstemning i komiteen. Han understreker at det vanligvis er partidemokrati som gjelder, men at han følte han måtte stå opp for det han trodde på.

FrP-politiker Terje Halleland fremmet forslaget om en full gransking av politiets og domstolens arbeid i Tengs-saken. Han uttrykte stor skuffelse etter at flertallet i komiteen stemte ned forslaget.

Halleland håpet på støtte fra alle partiene, men frykter nå at Stortinget vil avvise forslaget under voteringen 11. juni.

Tengs-saken

Saken om drapet på den 17 år gamle Birgitte Tengs i 1995 fortsetter å ryste det norske samfunnet, selv nesten tre tiår etter tragedien. Etter at Johny Vassbakk (53) ble frifunnet for drapet 5. desember 2023 av Gulating lagmannsrett, er spørsmålet om rettferdighet i saken igjen i fokus.

Birgitte Tengs ble funnet voldtatt og drept like ved Gamle Sundveg i Kopervik, bare noen få hundre meter fra sitt hjem. Saken vakte stor oppmerksomhet nasjonalt, og i 1997 ble en fetter av Tengs tiltalt og dømt til 14 års fengsel av Karmøy herredsrett. Han ble imidlertid frifunnet året etter av Gulating lagmannsrett, selv om han ble dømt til å betale erstatning til Tengs’ foreldre for ikke-økonomisk skade.

Den europeiske menneskerettsdomstolen kritiserte senere lagmannsrettens uttalelser om strafferettslig skyld som et brudd på uskyldspresumsjonen i Den europeiske menneskerettskonvensjonen

Makt over forteljinga
Forige innlegg

Makt over forteljinga

Advarer om ny svindelbølge
Neste innlegg

Advarer om ny svindelbølge

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.