Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde.

I dag kan du få lydsjokk fra telefonen din – nødvarsel skal testes

Onsdag klokken 12 vil mobiltelefonen din gi lyd fra seg, selv om den står på lydløs. Da sendes det ut en test av nødvarsel.

Onsdag klokken 12 vil mobiltelefonen din gi lyd fra seg, selv om den står på lydløs. Dette skyldes en test av nødvarsel som politiet sender ut. Samtidig vil Sivilforsvaret teste tyfonene med signalet «Viktig melding – søk informasjon».

Denne varslingsprøven, som finner sted 12. juni, vil gjelde over hele landet. Det betyr at mobiltelefoner i hele Norge vil vibrere og spille av et høyt lydsignal, samtidig som tyfonene uler. Nødvarsel skriver på sine nettsider at denne testen er en del av å varsle befolkningen om alvorlige og akutte hendelser som kan true liv og helse.

«Del derfor gjerne informasjon om varslingsprøven med dine nærmeste, slik at flest mulig er forberedt og vet at dette bare er en test.», oppfordrer Nødvarsel.

For å unngå et mulig lydsjokk er det to måter å hindre at mobiltelefonen din spiller av den høye lyden mens varselet vises på skjermen: Slå av telefonen eller sett den i flymodus.

Alle nyere mobiltelefoner med oppdatert programvare vil motta testen. Nødvarsel sendes ut til enheter innenfor et gitt geografisk område og bruker ikke telefonnummeret ditt eller andre personopplysninger. Det spiller derfor ingen rolle hvilket abonnement du har, hvor du bor eller jobber, eller hvor telefonen er registrert.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.