Foto: Skjermbilde fra X.
Foto: Skjermbilde fra X.

[VIDEO] IDF bruker middelaldersk katapult for å avdekke skjulte Hezbollah-posisjoner

En ekte blide i moderne bruk ...

Israelske soldater har blitt filmet mens de benytter en blide (også kalt valslynge) til å avfyre brannbomber over grensen til Libanon. En blide var vanlig i middelalderen og antikken som en beleiringsmaskin som benyttet en lang arm og vektstang for å kaste prosjektiler. Selv om opptakene av Israel Defense Forces (IDF) tropper som skyter et flammende prosjektil over en stor grensemur først virket enten som en spøk eller PR-stunt, bekreftet den israelske hæren på torsdag at det faktisk var ekte.

IDF forklarte i en uttalelse at våpenet er for lokal bruk og er ment å starte branner som kan drive Hezbollah-krigere ut av tett vegetasjon nær grensen. “Dette er et lokalt initiativ og ikke et verktøy som er tatt i bred bruk,” sa IDF i uttalelsen. “Området på den libanesiske grensen er preget av steiner, kratt og tett tornevegetasjon, noe som utgjør en utfordring for IDF-styrkene som er utplassert i forsvar.”

Saken fortsetter under.

The Telegraph har videre bemerket at “I dette tilfellet kan enheten ha blitt brukt for å rydde tett vegetasjon i grenseområdet som kan hjelpe hæren med å forhindre terrorister i å infiltrere Israel, foreslo Emanuel Fabian, Times of Israel militærkorrespondent, som først postet videoen.” Gjennom den mer enn åtte måneder lange konflikten har det brutt ut branner på begge sider av grensen, men spesielt i Nord-Israel – med hundrevis av mål som har brent, som et resultat av hundrevis av prosjektiler skutt av Hezbollah. I Sør-Libanon har IDF på forskjellige tidspunkter angivelig brukt brannfremkallende droner, molotovcocktailer og hvit fosfor for å sette fyr på Hezbollah-posisjoner.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.