NORDKOREANSKE SOLDATER KRYSSET DEN MILITÆRE DEMARKASJONSLINJEN
Illustrasjonfoto. Skjermbilde fra Youtube. Den demilitariserte sonen i Korea.

Skuddveksling: Skader rapportert etter at nordkoreanske soldater krysset den militære demarkasjonslinjen

"Koreansk militær har flere skader etter en landmineeksplosjon nær grensen."

Noe alvorlig er på gang ved den tungt militariserte grensen mellom Nord- og Sør-Korea etter flere dager med økende spenninger, inkludert at Nord-Korea har sendt hundrevis av ballonger fylt med søppel og avføring over til sør.

Det er rapporter om at dusinvis av nordkoreanske soldater kortvarig krysset grensen, men trakk seg raskt tilbake etter at sørkoreanske grensesoldater avfyrte varselskudd, ifølge Sør-Koreas nyhetsbyrå Yonhap.

Ifølge Reuters, som siterer Yonhap, skjedde hendelsen rundt klokken 11:00 lokal tid: “Sør-Koreas militære avfyrte varselskudd etter at nordkoreanske soldater krysset den militære demarkasjonslinjen nær grensen,” rapporterte Yonhap tirsdag og siterte landets felles stabssjefer.

En annen melding fra Yonhap sier at “det sørkoreanske militæret har ‘flere skader’ etter en landmineeksplosjon nær grensen.”

Mens detaljer om hva som skjer fortsatt er uklare, kommer dette én uke etter en skuddveksling langs grensen. Forrige tirsdag avfyrte sørkoreanske grensesoldater varselskudd etter at soldater på den andre siden ‘ved et uhell’ krysset grensen til sør.

Saken fortsetter under.

Dette skjedde for nøyaktig en uke siden:

“Det var ingen uvanlige bevegelser annet enn at den nordkoreanske hæren umiddelbart trakk seg nordover etter våre varselskudd,” fortalte oberst Lee Sung-jun, talsperson for Sør-Koreas felles stabssjefer, på en pressekonferanse.

Han tonet generelt ned hendelsen som skjedde søndag, og antydet at det ikke var noen indikasjon på at fiendtlige tropper forsøkte å invadere territoriet.

“Det sørkoreanske militæret overvåker nøye bevegelsene til den nordkoreanske hæren og iverksetter nødvendige tiltak.”

Hvis skader blant nordkoreanske tropper bekreftes, kan dette være starten på en større skuddveksling mellom de to historiske fiendene, spesielt ettersom Kim Jong-Un har advart om at han kan gjenoppta atomprøvesprengninger.

USAs statlig finansierte Stripes rapporterte i går:

Nordkoreanske tropper har blitt observert med å lage antitankbarrierer, forsterke veier og utføre andre militære prosjekter innenfor den demilitariserte sonen, ifølge Sør-Koreas militære på mandag. Sørkoreanske etterretningsbyråer har oppdaget forbedringene nær grensen de siste dagene, sa oberst Lee Seong-jun, talsperson for landets felles stabssjefer, under en pressekonferanse mandag.

Lee ønsket ikke å utdype Nord-Koreas aktiviteter ved grensen og sa at Sør-Koreas militære fortsatt analyserte operasjonene. Nordkoreanske tropper ble også observert med å bygge murer og veier mellom den militære demarkasjonslinjen — selve grensen mellom de to Koreaene — og den demilitariserte sonen, sa en uidentifisert militær kilde i en Yonhap-rapport lørdag. Den 2,5 mil brede demilitariserte sonen strekker seg 150 mil over den koreanske halvøya fra kyst til kyst.

Atomtrusler har kommet fra Pyongyang siden i fjor sommer, da den amerikanske marinen plasserte en atomubåt i Sør-Korea for første gang på flere år.

Pyongyang har også rapportert å ha utplassert ekstra tropper ved grensen midt i den eskalerende konflikten.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.