George Soros kjøper opp den nest største radiokanalen i USA
Bilde: Video

George Soros kjøper opp den nest største radiokanalen i USA

Det er valg i USA i november, og kontroll over media er naturligvis viktig.

George Soros er opprinnelig fra Ungarn. Han er en mangemilliardær som mange mener at har jobbet for å ødelegge Europa og USA med bl.a. innvandring. Han er også medlem i “The Good Club” sammen med bl.a. Bill Gates, Ted Turner, Warren Buffet, Michael Bloomberg, Larry Fink (Blackrock) og nylig avdøde David Rockefeller. Disse har bl.a. arbeidet lenge for å redusere verdens befolkning.

Det demokratisk-dominerte Federal Communications Commission (FCC) fremskynder den progressive milliardæren George Soros’ overtakelse av det nest største radionettverket i USA, bare måneder før presidentvalget i 2024.

I februar kjøpte Soros Fund Management gjeld verdt 400 millioner dollar i Audacy, som er den nest største amerikanske kringkasteren etter iHeartMedia, ifølge New York Post (NYP), med henvisning til konkursdokumenter.

Nettverket, som eier mer enn 220 stasjoner landsdekkende, og når 165 millioner månedlige lyttere, sender et lite antall konservative programmer fra verter som Erick Erickson, Sean Hannity, Mark Levin og Dana Loesch.

Deres dager på en Soros-kontrollert stasjon kan være talte, fortalte en kilde med kjennskap til avtalen til NYP.

“At George Soros kjøper hundrevis av lokale radiostasjoner rett før et nasjonalt valg, og vil fortsette å sende Sean Hannity og andre konservative talkshowverter på Audacy, er ikke troverdig”, sa kilden.

For å ta kontroll over det konkursrammede nettverket, trenger Soros Fund Management at FCC gjør et unntak og tillater en større andel utenlandske penger å kjøpe det.

Eierskap av amerikanske radiostasjoner, via utenlandske selskaper, er ikke tillatt å overstige 25 % under gjeldende FCC-regler. Et nylig offentliggjort dokument, anskaffet av NYP, viser imidlertid at Soros ba kommisjonen om å gjøre et unntak i Audacys tilfelle.

FCC-kommissær Brendan Carr uttrykker bekymring for den potensielle bistanden fra byrået, og fortalte NYP: “FCC bør ikke lage en spesiell Soros-snarvei.”

“Når det gjelder en overtakelse av en kringkastingsstasjon av denne størrelsen og omfanget – hundrevis av radiostasjoner på tvers av mer enn 45 markeder – må FCC gjennomføre sin fullstendige og normale gjennomgangsprosess,” sa Carr. “FCC bør ikke hoppe over trinn eller fravike påkrevde byråprosesser.”

Kilde: Geller Report

Norsk perspektiv

Denne saken har også relevans for Norge, da mediekonsentrasjon og politisk innflytelse over media er et stadig aktuelt tema. Spørsmålet om utenlandske eierskapsbegrensninger og behovet for reguleringer for å sikre et mangfold av stemmer er viktige diskusjonspunkter også her hjemme.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.