Polske bønder sprer grisegjødsel ved grensen som protest mot ulovlig innvandring
Bilde: Fra Twitter

Polske bønder sprer grisegjødsel ved grensen som protest mot ulovlig innvandring

Bøndene har iverksatt en aksjon for å avskrekke utenlandske migranter fra å krysse grensen uten tillatelse.

Warszawa, 20. juni 2024 – Polske bønder, organisert i Oddolny Ogólnopolski Protest Rolników, har tatt i bruk en uvanlig metode for å reagere på de økende rapportene om ulovlige migranter som daglig prøver å krysse grensen fra Hviterussland til Polen.

Solidaritet med polske grensevakter

Detaljer om aksjonen ble delt på sosiale medier av bøndene: “Vi begynner å helle grisegjødsel langs grenselinjen på den polsk-hviterussiske grensen. Vi vil vise at vi solidariserer oss med de polske uniformerte styrkene. Vi vil vise myndighetene hvordan vårt territorium skal sikres”, sa en av bøndene i en video publisert på nettet i følge en polsk avis.

En annen bonde presiserte at “vi vil kun helle der hvor det er tillatt”. Videoen ble filmet foran et gjerde som ligner på det som står ved grensen til Hviterussland. – Alt vil bli gjort i henhold til loven. Vi regner med at hvis vi heller grisegjødsel, vil ikke ulovlige innvandrere krysse denne grensen hvis de følger sin tro, la han til.

Hensyn til religion

Bøndene antar at majoriteten av de ulovlige migrantene som ønsker å krysse den polsk-hviterussiske grensen er muslimer. Ifølge islam er grisen et urent dyr, og bøndene håper at dette tiltaket vil avskrekke migrantene fra å krysse grensen.

Video dokumenterer aksjonen

En video som ble delt på nettet viser selve øyeblikket hvor gjødsel blir spredt i nærheten av grensen til Hviterussland. Det er ikke klart når aksjonen nøyaktig fant sted, men siden 13. juni har det vært en såkalt bufferzone ved grensen, hvor opphold for sivile er midlertidig forbudt.

Bakgrunn for aksjonen

Polske bønder har vært bekymret over den økende mengden ulovlige migranter som prøver å komme seg inn i Polen via Hviterussland. Denne aksjonen er ment som et tydelig signal til myndighetene om nødvendigheten av strengere grensekontroller og solidaritet med grensevaktene.

Aksjonen kommer i en tid med høy spenning ved grensen, hvor polske soldater og grensevakter har møtt økende aggresjon fra migrantene. Det har vært flere voldelige hendelser de siste månedene, inkludert angrep med kniv og improviserte våpen, som har ført til alvorlige skader på flere polske tjenestemenn.

Avskrekkende tiltak

Gjennom å spre grisegjødsel håper bøndene å avskrekke de som vurderer å krysse grensen ulovlig, og samtidig vise sin støtte til polske myndigheter og grensevakter i deres arbeid med å sikre nasjonens grenser.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.