Alexander Mercouris: - Nære krig mellom Russland og USA.
Foto: Alexander Mercouris. Kilde skjermbilde fra Youtube.

Alexander Mercouris: – Nære krig mellom Russland og USA

Rakettanngrepet mot en strand nær Sevastapol på Krim 23. juni har fått alvorlige konsekvenser for forholdet mellom USA og Russland, og vi er nærmere en direkte storkrig mellom Vesten og Russland enn vi har vært siden Cuba-krisen i 1962.

Av: Kristian Kahrs

I henhold til den geopolitiske analytikeren Alexander Mercouris er det ikke lenger en fredstilstand mellom de to landene, selv om det ikke er erklært åpen krig. Mercouris er sikker på at amerikanske liv vil gå tapt når Russland gjengjelder. Se videoanalyse under:

Det russiske utenriksdepartmentet kalte inn den amerikanse ambassadøren i Moskva Lynne M. Tracy, til en démarche, den sterkeste diplomatiske protesten som er mulig å gi, og dette vil få alvorlige konsekvenser for fortsettelsen.

I videoanalysen sier Mercouris at FN har sagt at hvis opplysningene fra Russland stemmer, kan det være snakk om en krigsforbrytelse.

Nyhetsbyrået Tass har publisert artikkelen Washington’s role in Sevastopol terror attack indisputable — MFA. Her er en norsk oversettelse av den artikkelen.

“Fire mennesker døde, blant dem en toåring som lekte på bystranden og en ni år gammel jente,” mens så mange som 151 personer søkte medisinsk hjelp, ble 82 av dem innlagt på sykehus, ifølge uttalelsen

Les også: USA-leverte missiler rammet strandgjengere på Krim – Flere barn blant ofrene

MOSKVA, 24. juni /TASS/. Moskva er ikke i tvil om at Washington var involvert i angrepet på Sevastopol, og et svar på denne forbrytelsen kommer, sa det russiske utenriksdepartementet i en uttalelse.

“USAs involvering i denne forferdelige forbrytelsen er hevet over enhver tvil,” påpekte departementet. “Et svar på denne forbrytelsen vil helt sikkert følge,” het det.

“Den 23. juni begikk Kiev-regimet, med støtte fra USA og dets satellitter, nok en grufull terrorforbrytelse mot sivilbefolkningen i Russland. Sevastopol ble angrepet,” heter det i uttalelsen. “En av de viktigste ortodokse høytidene – dagen for den hellige treenighet – ble med vilje valgt for terrorangrepet.”

“Fire mennesker døde, blant dem en toåring som lekte på bystranden og en ni år gammel jente. Så mange som 151 personer søkte medisinsk hjelp, 82 av dem ble innlagt på sykehus – 55 voksne og 27 barn, mange er Alle får medisinsk behandling av høy kvalitet,” sa departementet. 

Ifølge det russiske forsvarsdepartementet ble det brukt amerikanske ATACMS taktiske missiler, utstyrt med klyngestridshoder for å påføre maksimal skade. Alle rakettbaner ble lagt inn av amerikanske spesialister basert på deres egne satellitt-rekognoseringsdata. En amerikansk Global Hawk rekognoseringsdrone var på vakt i himmelen nær Krim.

Russlands etterforskningskomité «har satt i gang en etterforskning av forbrytelsen». – Alle de ansvarlige for dette og andre terrorangrep på den russiske føderasjonens territorium vil bli stilt for retten, understreket UD. “Washington og dets satellitter har skapt og fostret det nynazistiske regimet i Kiev, aktivt pleiet og støttet deres ukrainske dukker, ført krig mot Russland med hendene og oppmuntret dem til å begå internasjonale terrorhandlinger, drepe russiske sivile, inkludert med bruk av en av de mest forferdelige typene umenneskelige våpen – klaseammunisjon», understrekes det.

Vestlige land “fortsetter å kriminelt feie under teppet Zelensky-regimets barbariske gjerninger. Det har heller ikke vært noen fordømmelse fra internasjonale organisasjoner. Den russiske føderasjonen ber dem nok en gang gi en skikkelig vurdering av denne siste grusomheten til Kiev-regimet og Vesten,” sa utenriksdepartementet.

“Russland uttrykker sin oppriktige takknemlighet for kondolansene gitt av tjenestemenn fra vennlige stater, samt representanter for den europeiske og amerikanske offentligheten. Ord om sympati fortsetter å komme,” het det videre.

“Vi sørger med hele Sevastopol, hvor det er erklært en sørgedag i dag. Vi uttrykker vår medfølelse med de pårørende til ofrene og ønsker en rask bedring til de skadde,” oppsummerte uttalelsen.

I et program på nyhetsportalen The Duran, diskuterer Mercouris og Brian Berletic om angrepet på stranden var et planlagt angrep på sivile mål. Etter 1:16:10 i programmet Dangerous escalation w/ Brian Berletic (Live) sier Mercouris:

– Jeg har svingt meg frem og tilbake på dette, men jeg har kommet til den konklusjon at de visste at det er fordi vi får mer informasjon hele tiden, men delvis var det det Podolyak sa.

Mykhailo Podolyak er en tidligere journalist og nå en nær rådgiver for president Zelensky. Mercouris sier videre:

– Den andre grunnen var rakettbanen, og for det tredje oppdaterer russerne informasjonen de har gitt, og tror at de visste godt at når de skjøt opp missilet og måten han gjorde det, var det en veldig stor sannsynlighet for at noe som det ville skje.

– De målrettet ikke stranden direkte fordi de ønsket å bevare en viss grad av fornektelse, men de har vist, som Brian sa, absolutt ingen anger på det som har skjedd at det ikke er noen følelse av at dette er en feil eller noe sånt. Tvert imot virker de helt fornøyd med resultatet.

Berletic legger til:

– Dette er hva Russland og den russisktalende befolkningen Ukraina har holdt ut med siden 2014, og det er derfor det har gått over til krig fordi du ikke kan resonnere med folk som tenker slik. Dette er mennesker som rett og slett må håndteres. Du kan ikke resonnere eller forhandle med dem. Dessverre er det derfor USA installerte dem.

Se hele samtalen med Alex Christoforou, Mercouris og Berletic under.

Saken fortsetter under.

Når det gjelder norske politiske partier, så er dessverre stortingsflertallet med på den farlige krigshissingen. Norgesdemokratene er Norges eneste fredsparti som mener krigen må stoppe og krever fredsforhandlinger. Les mer på demokratene.org/ukraina.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Hvilke norske meningsbærere mottar belønning fra Russland?

Hvilke norske meningsbærere mottar belønning fra Russland?

Det offentlige ordskiftet i Nettavisen er brutalt. Når de som
Polen forbereder militæret på fullskala konflikt, sier hærsjefen.

Polen forbereder militæret på fullskala konflikt, sier hærsjefen

Polen forbereder seg på en fullskala konflikt, ifølge landets hærsjef,