2024 Summer Olympics
Foto: Illustrasjonsbilde fra Youtube.

OL 2024: En katastrofe i milliardklassen

Franskmennene er opprørte over hvor mye penger regjeringen har brukt på OL i Paris i 2024.

Av Sébastien Le Prestre de Vauban

Franskmennene er opprørte over hvor mye penger regjeringen har brukt på OL i Paris i 2024. Regjeringen har allerede brukt 9 milliarder euro på lekene, men kostnadene fortsetter å øke daglig, og det anslås nå at det vil koste Frankrike minst 10 milliarder euro å arrangere lekene. Det har vært utallige feil ved bygging av arenaer som har mangedoblet kostnadene. Pariserne vet at byen deres ikke kan ta imot de anslåtte 15 millioner besøkende. Macron tror han er kongelig, og å arrangere OL har alltid handlet om skryterettigheter, da det aldri resulterer i profitt for vertslandet.

Emmanuel Macron hadde frekkheten til å kunngjøre at utendørs svømming skulle holdes i Seinen, som er brun, usunn og fullstendig forurenset av kloakk. Macron sa at han og ordføreren i Paris skulle ta en svømmetur i Seinen den 23. juni for å vise verden at det ikke er et flytende avfallsvann. Kreative demonstranter bestemte seg for å vise sin avsky ved kollektivt å gjøre sitt fornødne i elven den dagen presidenten skulle svømme. Nettsider ble laget for å fortelle folk i nabobyene nøyaktig når de skulle gjøre sitt fornødne i elven slik at det ville nå Macron i tide til hans svømmetur. Elven var fortsatt fullstendig forurenset den 23. juni, og Macron kunngjorde beleilig at han ville utsette svømmeturen til etter valget i juli.

Det finnes ingen plan B for å arrangere utendørs svømmeøvelser, og dette setter verdens beste idrettsutøvere i fare, da det å gå i de vannene er en fullstendig helserisiko. Det har vært utallige feil så langt, og budsjettet for disse lekene er vanvittig. Regjeringen brukte 188 millioner euro på å bygge det nye Olympiske Svømmesenteret i Saint-Denis-området i Paris, da budsjettet bare var 70 millioner euro. Det mest sjokkerende er at selv etter å ha brukt langt over budsjettet, var det en feilberegning ved bygging av arenaen, og den er for liten til å arrangere de fleste svømmeøvelsene. Dette har ikke forhindret politikere fra å bruke de bortkastede skattepengene som en fotomulighet.

Det opprinnelige budsjettet for OL ble foreslått i 2017, og ja, inflasjonsproblemer er delvis skyld i de obskøne feilene i budsjettet. Likevel øker hver olympisk komité sine kostnader. Organisasjonskomiteen for de olympiske leker sa for eksempel at de må øke kostnadene med minst 10 % for den olympiske landsbyen og sikkerheten.

Den endelige kostnaden for de olympiske lekene vil ikke bli kjent før i 2025. Det er simpelthen propaganda å tro at de olympiske lekene vil være til fordel for det franske folket på noen som helst måte, da kostnadene involvert vil overstige inntektene. Macron, som vanlig, er kun interessert i å promotere sitt eget image og ettermæle og har ingen hensyn til velferden til sitt eget folk.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.