Går det mot fred i Ukraina? 
KI-generert illutrasjonsbilde.

Går det mot fred i Ukraina? 

Det ble avholdt en fredskonferanse om krigen i Ukraina i Sveits 15. og 16. juni 2024.

Mange inviterte land valgte å ikke møte ettersom Russland ikke var invitert til å delta i konferansen. Når man tar i betraktning at Russland tar stadig mer land i Ukraina, og at det neppe finnes noen måte å snu denne trenden på, er det klart at Russland må delta i reelle fredsforhandlinger. 

I et oppslag fra «The Kyiv Independent news desk» gir Zelensky nå nye signaler som kanskje kan tyde på at han er i ferd med å tilpasse seg til realitetene på slagmarken. Se video fra Hindustan Times her:

Saken fortsetter under.

I oppslaget heter det: «En detaljert handlingsplan bør utarbeides for vurdering på Ukrainas andre fredstoppmøte de neste månedene, sa president Volodymyr Zelenskyj til journalister i Brussel 27.

En slik plan bør inkludere tiltak knyttet til «alle krisene» forårsaket av Russlands fullskala invasjon, ifølge Zelenskyj.

Videre heter det:

Kyiv planlegger å arrangere et nytt globalt fredstoppmøte innen utgangen av 2024. Kyiv håper å utvikle en ny felles fredsplan basert på Zelenskyjs 10-punkts fredsforslag, selv om det er åpent for meninger fra andre land.

– Vi har ikke mye tid. Vi har mange skadde, drepte, både militære og sivile. Så vi ønsker ikke at denne krigen skal vare i årevis. Derfor må vi forberede denne planen og legge den på bordet på det andre fredstoppmøtet, sa Zelenskyj.

Ukraina ønsker at samtalene skal være åpne, la presidenten til.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Hvilke norske meningsbærere mottar belønning fra Russland?

Hvilke norske meningsbærere mottar belønning fra Russland?

Det offentlige ordskiftet i Nettavisen er brutalt. Når de som
Polen forbereder militæret på fullskala konflikt, sier hærsjefen.

Polen forbereder militæret på fullskala konflikt, sier hærsjefen

Polen forbereder seg på en fullskala konflikt, ifølge landets hærsjef,