Biden har sensurert bøker med vaksinekritikk
Foto: Joe Biden.

Biden har sensurert bøker med vaksinekritikk

Biden-administrasjonen har lagt ned forbud mot salg av minst 43 bøker som alle er «vaksinekritiske».

President Joe Biden og hans administrasjon har havnet i hardt vær etter at det er dokumentert at regjeringen i USA i praksis har forbudt salget av 43 bøker som alle er kritiske til vaksinering. Dette har utløst en omfattende debatt i USA.

Tidlig i 2021 presset Biden-administrasjonen Amazon til å sensurere bøker relatert til covid-19-vaksiner. New York Post rapporterte allerede i februar om bekymringer fra myndighetene om at materialet inneholdt «propaganda» og «feilinformasjon».

Det skal dreie seg om alt fra barnebøker til bøker som stiller seg kritiske til legemiddelindustrien, ofte referert til som «Big Pharma».

– Om du elsker eller hater bøkene som er på listen, bør ingen bokhandlere sensurere bøker etter press fra myndighetene, sier kongressmann Jim Jordan (R). Han reagerer sterkt på det han mener er grunnlovsstridig sensur.

Amazon under press

Amazon, verdens største bokhandel, innførte i 2021 en egen kode, «DNP» (Do Not Promote), for bøker som ikke skulle reklameres for eller fremmes. Ifølge interne e-poster ble bøker med innhold som ble vurdert som vaksinekritikk, plassert på denne listen etter press fra Biden-administrasjonen.

– Dette er grunnlovsstridig regjeringssensur, punktum — uttaler Jordan. Han hevder at ytringsfrihet er en grunnleggende rettighet, og at Biden-administrasjonen har presset private selskaper til å sensurere ytringer beskyttet av grunnloven.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.