Dette er den kurdiske Arbeiderparti-mannen som er siktet for spionasje-forsøk: Ciwan Maksut Can
Foto: Spionsiktet Ciwan Maksut Can. Bilde fra Facebook.

Dette er den kurdiske Arbeiderparti-mannen som er siktet for spionasje-forsøk: Ciwan Maksut Can

Han har tidligere vært tilknyttet en fremmed-etnisk interesseorganisasjon.

Uten Filter kan avsløre at mannen som VG omtaler som nordmann, faktisk er en kurdisk innvandrer: Ciwan Maksut Can.

VG omtaler videre at den spionsiktede mannen i flere år har hatt en tilknytning til Arbeiderpartiet; dette er også unøyaktig: Ciwan Maksut Can sitter i som vararepresentant i styret til Internasjonalt Forum – som er et forums-lag i Oslo Arbeiderparti. Utenriksminister Espen Barth Eide innehar også samme vararepresentant-posisjon.

Norsk-tysk forsvarssamarbeid

I 2023 deltok Ciwan Maksut Can sammen med andre fra partilaget på en studietur til Berlin for å studere norsk-tysk forsvarssamarbeid. Dette melder NRK.

Can ble pågrepet på Gardermoen på vei tilbake fra Kina på mandag, og ble tirsdag varetektsfengslet i fire uker. Han har foreløpig avstått fra å forklare seg i avhør, men nekter all straffskyld.

Privatlærer med bakgrunn i kritisk teori

Ciwan Maksut Can står oppført med en konto på nettstedet superprof.no. Der opplyser han å ha doktorgrad i Internasjonal Politikk fra Fudan University i Shanghai (Kina), og en mastergrad i Internasjonale Studier fra Stellenbosch University i Sør-Afrika — som ifølge han selv gav han: “evnen til å tilnærme meg spørsmål om internasjonal politikk fra et historisk og kritisk perspektiv.”

Kastet ut av UngKurd Norge 

Uten Filter er kjent med at Ciwan Maksut Can ble kastet ut av den fremmed-etniske interesseorganisasjonen UngKurd Norge i 2016. Organisasjonen er et riksforbund for kurdere bosatt i Norge, og omtaler seg på Facebook som: “solidarisk, feministisk, anti-rasistisk og anti-fascistisk ungdomsorganisasjon. Vi jobber med å samle norsk og kurdisk ungdom til en plattform.”

Can blir beskrevet som en person som skapte splittelse og ikke fulgte reglene. Dette skal ha ledet til “livstids-utvisning”.

Kilder i UngKurd har også bekreftet Ciwan Maksut Cans identitet som den spionsiktede overfor Uten Filter.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.