"Jeg er alltid redd" – Alarmerende rapport fra en 26 år gammel kvinne fra Lyon
KI-generert illustrasjonsbilde.

“Jeg er alltid redd” – Alarmerende rapport fra en 26 år gammel kvinne fra Lyon

Lilis liv er truet. Migranter fra Midtøsten og Afrika har gjort Lyon, ja hele Frankrike, til et helvete for unge kvinner. Hennes historie om usikkerhet og fare avsluttes med en sterk appell til alle franske borgere.

Denne teksten ble først publisert på X (tidligere Twitter) via kontoen til den franske politiske analytikeren og journalisten Damien Rieu. Han ble bedt av Lili R. fra Lyon om å dele teksten hennes om livet i en by som er overfylt av innvandrere. Vi publiserer her ordene til den unge kvinnen i en norsk oversettelse, som gir rystende innblikk i hverdagen i Europa, som har lidd under befolkningsutskiftning i årevis og nå står overfor avgjørende beslutninger:

„Jeg er 26 år, blond, med lyse øyne, og jeg har alltid bodd i 6. arrondissement i Lyon, som regnes som det mest fornemme området i Lyon, og min hverdag har blitt uutholdelig. Jeg skriver dette fordi jeg for ti år siden kunne gå ut med vennene mine på kveldstid uten å bli trakassert, fornærmet, forfulgt eller knivstukket.

Jeg nevner knivstikkingen fordi kjæresten min for tre år siden sammen med to av vennene sine ble kontaktet av en gruppe menn på vei hjem. De omringet dem og stjal en av telefonene deres. De prøvde å forsvare seg, og kjæresten min ble, selv om han er en sterk mann, stukket i armen mens han beskyttet halsen, som var målet. Noen prøvde å kutte over strupen hans. Jeg selv blir jevnlig forfulgt av menn som fornærmer meg fordi jeg nekter å svare eller fordi jeg sier at jeg har en kjæreste. En dag spyttet en av dem på meg. Stadig oftere blir jeg plystret etter som en hund eller får „ksksks” som om jeg var en katt. Slike ting har skjedd meg kanskje tretti ganger i løpet av det siste året.

For seks måneder siden adopterte vi en valp. En kveld klokken 21 gikk kjæresten min en tur med ham, og tre menn prøvde å stjele valpen. Siden da går vi bare ut sammen på kveldstid, og jeg har alltid pepperspray i vesken min. I vårt nabolag, bare i vår blokk, er det tre narkotikahandelsteder som er i drift hele tiden. Dag og natt. Med alt det innebærer: Menn som henger rundt, går rundt, roper, ruser seg og trakasserer folk, spesielt kvinner.

Ved hver eneste av handlingene jeg har nevnt (og de er bare en del av det vi har opplevd) er det et faktum at de er menn av subsaharisk eller nordafrikansk opprinnelse. En hvit mann har aldri oppført seg slik mot meg. Er det rasistisk å påpeke hva min hverdag som kvinne har blitt på grunn av innvandring? Er min virkelighet, min hverdag, rasistisk? Har jeg ikke lov til å fordømme traumatiske voldshandlinger bare fordi de blir utført av utlendinger eller innvandrere? For å være tydelig, jeg snakker ikke om menn generelt, men spesifikt om menn, noen ganger mindreårige, med innvandringsbakgrunn.

Nå, i omtrent fire år, har jeg måttet endre livet mitt for å leve med denne konstante usikkerheten. Nå har jeg pepperspray nær inngangsdøren min, en taser og en falsk pistol etter at et innbruddsforsøk fant sted. Vi har fått installert en ekstra lås på døren vår. Vi har et overvåkingskamera i leiligheten vår. I vesken min har jeg en ekstra pepperspray og en knokejern på nøkkelringen. Jeg går aldri inn i en bygning uten å se meg rundt på begge sider av gaten i tilfelle noen følger etter meg. Jeg tar aldri øyekontakt med „dem”. Jeg bytter konstant side av gaten. Jeg går ikke ut alene etter klokken 21. Jeg bruker av åpenbare grunner ikke offentlig transport lenger. Jeg er redd når jeg er alene hjemme. Jeg er redd når jeg er ute. Nå er jeg alltid redd.

Jeg vil ikke ha denne fremtiden for mine barn, som heldigvis ikke er her ennå. Jeg forstår ikke folk som ikke ser at Frankrike har blitt et tilholdssted for usikkerhet på grunn av de innvandrende mennene. Usikkerhet for kvinner, men også for menn. Derfor, for din fremtid og dine barns eller fremtidige barns fremtid: Velg riktig.“

Kilde: Heimatkurier.at.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Den store befolkningsutskiftningen intensiveres i Norge

Den store befolkningsutskiftningen intensiveres i Norge

SSBs nyeste befolkningsfremskrivninger, publisert 5. juni, viser at Norges befolkning
Viktor Orbán: Det pågår en befolkningsutskifting i Europa

Viktor Orbán: Det pågår en befolkningsutskifting i Europa

"Det er en befolkningsutskifting i Europa, den europeiske befolkningen minker,