Risikerer tiltale for hatefulle ytringer grunnet valgplakat: "La oss gi hvite barn en fremtid"
Fotomontasje.

Risikerer tiltale for hatefulle ytringer grunnet valgplakat: “La oss gi hvite barn en fremtid”

Hvor langtstrekkende er loven om "hatprat" i Frankrike?

En kandidat fra høyresiden i Frankrikes kommende valg risikerer nå å bli tiltalt for hatefulle ytringer etter å ha lansert en valgplakat med teksten: “La oss gi hvite barn en fremtid.” Pierre-Nicolas Nups fra Parti de la France avduket plakaten tidligere denne uken, noe som umiddelbart ble omtalt som “rasistisk” og “hatefullt.”

Blant de som reagerte sterkt var Pascal Schneider, ordføreren i Neuves-Maisons, en av de største byene i den 5. valgkretsen i Meurthe-et-Moselle, hvor Nups stiller til valg.

Les også: Afrikanere og arabere i Frankrike mobiliserer mot “fascistene”

“Denne plakaten er ikke noe annet enn en skamplett som sverter byen, kantonen og hele departementet,” uttalte Schneider. Han tok deretter saken til de lokale påtalemyndighetene og krever at det reises tiltale mot Nups.

I et intervju med L’est Républican hevder Schneider at han hadde mottatt en rekke telefoner fra innbyggere om plakaten, som viser en kunstnerisk fremstilling av ansiktet til en ung gutt med blå øyne og blondt hår.

“Mange innbyggere ringte meg i morges for å uttrykke sin indignasjon,” sa Schneider. “Denne plakaten, som har blitt hengt opp i nærheten av skoler, er stigmatiserende og diskriminerende. Både i form og innhold er den uakseptabel.”

Men Nups virker uberørt og svarte: “Jeg godkjente denne plakaten. Den er verken sekterisk eller ekskluderende. Tvert imot leverer den et positivt budskap, et budskap om håp for vår ungdom, og ingenting annet. Og hvis noen ser noe annet i den, er det en ondsinnet tolkning.”

Parti de la France ble grunnlagt i 2009 av den franske politikeren Carl Lang. Lang hadde tidligere vært medlem av Europaparlamentet med Nasjonal Front (nå kjent som Nasjonal Samling), men brøt ut av partiet etter Jean-Marie Le Pens avgang.

Selv om Parti de la France for øyeblikket ikke har noen valgte representanter i Nasjonalforsamlingen eller Europaparlamentet, er det mulig at de kan dra nytte av den økende populariteten til høyrepartier i Frankrike.

Les også: Ukrainsk jente (15) kidnappet og voldtatt av utvist tunisier i Frankrike

Støtten til Frankrikes største høyreparti, Nasjonal Samling, viste seg å være betydelig den 30 juni. Partiet var den klare vinneren av første runde av valget i Frankrike med 34,2 prosent oppslutning. Deres suksess tilskrives deres harde linje i innvandringspolitikken.

Macron har advart om at en seier for Nasjonal Samling vil føre til “borgerkrig” i Frankrike, ettersom partiet har lovet å deportere ulovlige innvandrere og kutte legal innvandring. Under en opptreden på podcasten “Generation Do It Yourself” sa Macron: “Jeg mener at løsningene fra ytre høyre er uakseptable, fordi de kategoriserer mennesker etter deres religion eller opprinnelse, og derfor fører det til splittelse og borgerkrig.”

Det tidlige parlamentsvalget gjennomføres i to runder, første del var 30. juni og fortsetter til 7. juli, hvor 577 representanter skal velges til Nasjonalforsamlingen.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.