Ronny Rønning brenner Pride-flagg — vil teste hatytringsparagrafen
Foto: Ronny Rønning brenner Pride-flagg. Skjermbilde fra Youtube.

Ronny Rønning brenner Pride-flagg — vil teste hatytringsparagrafen

Står frem med ansikt og fullt navn: brenner Pride-flagget.

Ronny Rønning, redaktør i Alternativ Media, publiserte i dag en video hvor han brenner et Pride-flagg. Handlingens formål var å utfordre norsk lovgivning og samfunnets oppfatninger rundt Pride-bevegelsen.

I videoen forklart Rønning sine motiver for flaggbrenningen, og stilte spørsmål ved lovens beskyttelse av ytringsfrihet og dens anvendelse i beskyttelsen av spesifikke befolkningsgrupper kontra ideologier og politiske agendaer. “Paragraf 185 om hatefulle ytringer,” sa Rønning, “beskytter i praksis ikke homofile og andre mer enn hva straffeloven gjør, men den er et verktøy for politisk woke-ideologi.”

Les også: Hver 4. kommune i Agder nekter å heise Pride-flagget

Rønning uttrykte at hans handling ikke var rettet mot homofile som individer, men mot organisasjonene FRI og Pride, som han hevder har tatt eierskap til begreper som toleranse, kjærlighet og mangfold. “Jeg behøver ikke, og vil ikke at organisasjoner som FRI og Pride skal ha eierskap i denne kjærligheten og toleransen. Den er min og eies ikke av noen,” sa Rønning.

Rønning kritiserte også omfanget og ressursbruken av Pride-feiringene, som han mener har blitt for dominerende og kostbare for kommunene. “30 dager med Pride er minst 29 for mye,” uttalte han, og påpekte at midlene kunne vært brukt på andre samfunnsbehov, som omsorg for eldre.

Ronny Rønning uttaler til Uten Filter at han ikke er kjent med at han skal ha blitt anmeldt.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.