Antatt terrorangrep i oslo: utenlandsk mann kastet brannbomber på Slottet
Foto:Skjermbilde fra X.

Mulig terrorangrep i Oslo: Utenlandsk mann kastet brannbomber på Slottet

Gjerningsmannen skal være fra Hviterussland og er etterlyst for forbrytelser i Nederland.

En mann i 50-årene ble i dag pågrepet etter å ha kastet to brannbomber på slottet. Han er siktet for særlig grovt skadeverk. Han er pågrepet, det vil bli forsøkt gjennomført et avhør i løpet av de neste timene, og det skal så tas en vurdering om det er aktuelt med varetekt, sier kriminalvaktleder Ole Magnus Danielsen i en uttalelse til NTB.

Mannen skal ha utført angrepet sittende i en elektrisk rullestol. VG melder at politiet fikk melding om angrepet klokken 13:11 mandag. I forkant av angrepet mot Slottet skal gjerningsmannen ha opplyst forbipasserende at han hadde en bombe.

Saken fortsetter under:

Flere medier melder at gjerningsmannen kommer fra Hviterussland. Det er uklart om han har kommet til norge fra Hviterussland eller om han er hviterussisk statsborger.

Nettavisen opplyser at politiet ikke vet hva motivet for hendelsen er og at mannen så langt ikke har blitt avhørt på grunn av behov for tolk. Mannen er så lang bare siktet for grovt skadeverk.

Les mer: Migranter som våpen: Hvordan Hviterussland presser Europa

Flere medier melder at mannen er etterlyst i Nederland og at mannen kom til Norge for få dager siden. Saken reiser flere spørsmål: Var mannen etterlyst av interpol og hvordan kom han seg inn til norge?

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.