...
Ungarn vurderer å sende ulovlige innvandrere videre til Brussel 
Illustrasjonsbilde. Den ungarske mynden tar opp kampen mot EU-slangen.

Ungarn vurderer å sende ulovlige innvandrere videre til Brussel 

Ungarn er åsted for en kamp mellom demokrati og EU-makten.

Av Christen Krogvig

EU-domstolen har ilagt Ungarn bøter som følge av at landet nekter ulovlige innvandrere å ta seg inn i landet. Domstolen har pålagt Ungarn en bot på 200 millioner euro, samt en daglig bot på 1 million euro, for landets brudd på EUs asylpolitikk.

Som en reaksjon på denne straffen har Ungarn (i følge Zerohedge), under ledelse av statsminister Viktor Orbán, antydet at de kan begynne å sende ulovlige innvandrere som ankommer landets grenser, direkte til Brussel. Dette tiltaket minner om en lignende strategi brukt av Texas, USA, hvor ulovlige innvandrere ble sendt til andre byer som New York og Washington D.C. som en protest mot den føderale innvandringspolitikken. Orbán har tidligere lovet et svar på EU-domstolens avgjørelse, og Ungarns regjering har nå uttalt at dersom forhandlingene med EU-kommisjonen mislykkes, vil man gi emigranter “enveisbilletter til Brussel”.

Samlet sett illustrerer artikkelen Ungarns anspente forhold til EU når det gjelder imimigrasjons- og asylpolitikk, samt landets vilje til å utfordre EUs sanksjoner og beslutninger.

Mottak av ulovlige innvandrere er omstridt i EU. Ungarn spurte i 2016 innbyggerne som landets befolkning ønsket at Ungarn skulle delta i EUs mekanisme for bosetting av imimigranter. 98 prosent av de fremmøtte stemte nei til forslaget. 

Øvrige EU-land valgte å presse i gjennom denne politikken uten å spørre velgerne. EU går i korthet ut på at Europa skal styres av politikere og byråkrater som ikke er valgt av befolkningene. Dette systemet er i en grunnleggende konflikt med et system som går ut på at befolkningene i landene i Europa selv skal ha makt til å fatte beslutninger om sin egen fremtid. 

EU-systemet gjør det mulig for en liten minoritet på 2 prosent å kjøre over de resterende 98 prosentene av innbyggerne. EU-domstolens dom skal slå ned demokratiet i Ungarn ved å pålegge Ungarn bøter fordi landets myndigheter ikke lar 2 prosent av befolkningen kjøre over de resterende 98 prosentene. 

Ungarns ønske om nasjonal selvbestemmelse er for øvrig ikke noe nytt. I 1956 reiste folket seg med krav om at landet ikke skulle styres fra utlandet (den gang var det ikke Brussel, men Moskva som undertrykket ungarerne.) Oppstanden i 1956 ble slått ned ved bruk av sovjetisk militærmakt. Moskva klarte å tvinge sin vilje på ungarerne ved bruk av våpen. Tiden vil vise om Brussel klarer å underkue Ungarn ved bruk av økonomisk utpressing. 

Loading

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.