Vil NATO skyte ned russiske raketter over Ukraina? Tyske parlamentsmedlemmer innleder debatten

En av ekspertene som foreslår at NATO skyter ned russiske missiler, er en tidligere NATO-general.

Flere tyske parlamentsmedlemmer fra både regjerings- og opposisjonspartiene har støttet ideen om at allierte skal forsvare Ukrainas vestlige luftrom fra NATO-territorium, melder Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

FAZ skrev at noen eksperter, som Nico Lange fra München-sikkerhetskonferansen og generalløytnant Heinrich Brauss, en tidligere visegeneralsekretær i NATO, har foreslått å skyte ned russiske missiler over Ukrainas grenseregioner fra Polen og Romania. Polske tjenestemenn har også nevnt denne muligheten, men ingen konkrete beslutninger har blitt lagt frem.

«Forsvar av luftrommet over Ukraina fra Polen og Romania bør ikke utelukkes på lang sikt,» sa Anton Hofreiter fra regjeringspartiet Die Grünen (De grønne). Den frittalende EU-parlamentarikeren la imidlertid til at spørsmålet «ikke er på bordet» for øyeblikket, ettersom de allierte fokuserer på å gi ytterligere forsvarshjelp til Kiev. 

Agnieszka Brugger, Hofreiters kollega i De Grønne, sa også at det ville være riktig «å utplassere luftvernsystemer ved grensene til nabolandene, slik at også de vestlige delene av Ukraina kan beskyttes.»

Roderich Kiesewetter, fra opposisjonspartiet CDU, kommenterte at vestlige land kunne skyte ned russiske ubemannede fly som ble skutt opp mot Ukraina.

«Dette ville lette byrden på det ukrainske luftforsvaret og gjøre det mulig for dem å beskytte fronten,» sa Kiesewetter, og sammenlignet dette med da USA og andre vestlige land beskyttet Israels luftrom uten å bli part i konflikten.

Marcus Faber fra regjeringskoalisjonen Det frie demokratiske partiet (FDP) var også enig i at «luftrommet over ukrainske grenseregioner» i prinsippet kunne «beskyttes av luftforsvar fra NATO-territorium». Faber bemerket imidlertid at luft- og rakettforsvaret allerede er mangelfullt, og at ammunisjonsforsyningen må sikres på lang sikt.

«Under disse forholdene tror jeg det er mulig», la Faber til.

meningen med livet
Forige innlegg

Vi blir stadig mer distansert fra essensen med livet

Kriminaliteten begått av utlendinger i Norge må stoppes
Neste innlegg

Kriminaliteten begått av utlendinger i Norge må stoppes

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

NATO

Splittelse i NATO: Uenighet om bruk av raketter mot russisk territorium og utplassering av tropper i Ukraina

Hvor dypt går splittelsen i NATO og hvordan påvirker det
Glenn Diesen | Ukraina Kollapser, Tredje Verdenskrig, Ingen Fredsforhandlinger, NATO vs Russland

KL. 20.30: Glenn Diesen på Wolfgang Wee Uncut

Teama: Ukraina kollapser, tredje verdenskrig, ingen fredsforhandlinger, NATO vs Russland.