Höcke (AfD) dømt til å betale bot på 13 000 euro for bruk av uttrykket «Alt for Tyskland»

Nederlag for Björn Höcke: Retten følger påtalemyndighetens argumenter og dømmer den AfD-lederen i Thüringen til å betale bot.

Den regionale domstolen i Halle har dømt den thüringske AfD-lederen Björn Höcke til å betale 100 dagsbøter à 130 euro (totalt ca 150 000 NOK). Dommerne anså at det fantes tilstrekkelig bevis for at Höcke hadde brukt det forbudte SA-slagordet «Alles für Deutschland» (norsk «Alt for Tyskland») under en tale i mai 2021.

Dette betyr at politikeren har fått et rulleblad som viser «bruk av symboler fra grunnlovsstridige eller terroristiske organisasjoner». Forsvarsadvokatene hans bad om frifinnelse, men retten fulgte imidlertid ikke deres argumentasjon.

Les også: Götz Kubitschek har avviklet Institut für Staatspolitik

Firebarns faren Höcke selv avviste anklagene. Utropet han kom med har lang tradisjon og var i bruk allerede før nasjonalsosialismen. 

Höcke hevdet at han brukte formuleringen i et spontant øyeblikk på slutten av talen, uten å kjenne til dens nasjonalsosialistiske assosiasjoner. Til å være et slagord er det så tilsynelatende banalt at mange tyskere før rettssaken ville ha vært overrasket over at det i det hele tatt kunne ha nazistiske assosiasjoner. Höcke har annonsert at han vil anke og dommen er ennå ikke rettskraftig.

X (tidligere Twitter) kommer Höcke med følgende kommentar på engelsk om dommen:

If this verdict stands, free speech will be dead in Germany. The ability to dissent is in jeopardy.” 

Selve talen fra Merseburg 29. mai 2021 ligger fremdeles tilgjengelig på X:

X-bruker eugyppius engelsk oversettelse av talen. Den fremstår som korrekt oversatt:

Everything for our homeland … what a great title, which I can affirm with fervour. I say with conviction: Yes, everything for our homeland, everything for Sachsen-Anhalt, everything for Germany. Let’s take a big step towards a better future together in Sachsen-Anhalt … for Sachsen-Anhalt, but ultimately also for Germany. Dear friends, everything is possible if you make the AfD the strongest force on 6 June!”

På landsbasis har AfD en oppslutning på rundt 18 prosent på meningsmålingene. I Thüringen og Sachsen gjør partiet det spesielt bra og har flere ganger nådd opp til 30 prosent på målingene.

Les også: AfD-politiker fikk bot for å publiserer offentlig kriminalitetsstatistikk

NESTE GENERASJONS MARXISME
Forige innlegg

Bokomtale: Neste generasjons marxisme

Eurovision Song Contest i Malmø
Neste innlegg

Eurovision Song Contest i Malmø.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem