09/05/2024

AfD-politiker fikk bot for å publiserer offentlig kriminalitetsstatistikk

"Så du sier at straffen ble pålagt for gjentakelse av nøyaktige regjeringsstatistikker?" spør Elon Musk.

Den regionale retten i Verden i Niedersachsen har opprettholdt en dom mot AfD-lederen Marie-Thérèse Kaiser fra Rotenburg for oppfordring til hat. Den 27 år gamle politikeren ble også funnet skyldig under ankebehandlingen mandag for å ha oppfordret til hat mot afghanske lokale arbeidere.

For dette må politikeren nå betale 100 dagsbøter pluss en bot på 60 euro, totalt 6 000 euro. I Tyskland regnes du som tidligere straffedømt hvis du blir dømt til å betale mer enn 90 dagsbøter.

Anklagen var basert på et innlegg Kaiser hadde delt på sine sosiale mediekontoer i august 2021. I innlegget skrev hun: “Afghanske flyktninger; Hamburgs SPD-ordfører for ‘bürokratifri’ aksept; Velkomstkultur for gjengvoldtekt?”

Blant annet lenket politikeren til en artikkel som viser at afghanere i Tyskland er spesielt involvert i gjengvoldtekter.

Dommen har nå også fanget oppmerksomheten til Xs administrerende direktør Elon Musk. Han retweetet et innlegg som oppsummerer straffen og skrev: “Sier du at straffen ble pålagt for gjentakelse av nøyaktige regjeringsstatistikker? Var det noe galt med det hun sa?”

Gjengvoldtektsadvarsel

Årsaken til Kaisers innlegg fra 2021 var uttalelser fra Hamburgs første borgermester, Peter Tschentscher (SPD), som kunngjorde at han ville ta inn 200 afghanske lokale arbeidere i Hamburg. AfD-politikeren begrunnet sin bekymring for ukontrollert innvandring med statistikk og advarte mot voldtekter begått av “kulturelt fremmede masser.”

Før rettsmøtet i distriktsretten sa Kaiser: “Bare nevningen av tall, data og fakta skal erklæres som en kriminell handling simpelthen fordi etablissementet nekter å akseptere virkeligheten. Jeg vil ikke la meg tie.”

AfD-politikeren: “Tillit til rettsstaten” rystet

Dommer Heiko Halbfas så annerledes på ting mandag: “De som angriper menneskelig verdighet, kan ikke påberope seg ytringsfrihet.” Kaiser skapte bevisst et bilde i andres sinn som førte til hat mot en nasjonalt bestemt gruppe, rapporterte distriktsavisen.

Etter dommen kunngjorde Kaiser sin intensjon om å anke og uttrykte forferdelse over dommen: Hun fortalte den tyske avisen Junge Freiheit:

“Hele verden er forbauset over denne avgjørelsen fra de tyske domstolene. Etter at selv Elon Musk tok opp saken min, har jeg fått utallige støttemeldinger og henvendelser fra pressen. Kravet om en måte å donere på blir også høyere og høyere.”

Hun beskrev dette som “overveldende.”

Kaiser la til: “Min tillit til den tyske rettsstaten ble igjen alvorlig rystet i går, men alle brevene gir meg mot og tillit.”

«Vi ble så forbløffet»: Jente fikk hørselen tilbake i banebrytende genterapiforsøk
Forige innlegg

«Vi ble så forbløffet»: Jente fikk hørselen tilbake i banebrytende genterapiforsøk

Livstid i fengsel for den norske evnukkmakeren i Storbritannia
Neste innlegg

Livstid i fengsel for norsk evnukkmaker  i Storbritannia

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.