Vi trodde denne nyheten var falsk: Gruppevoldtekts­mann slapp fengsel — Kvinne som "fornærmet" han ble fengslet
Foto: Illustrasjonsbilde. Kilde: Remix News.

Vi trodde denne nyheten var falsk: Gruppevoldtekts­mann slapp fengsel — Kvinne som “fornærmet” han ble fengslet

Sjokk og vemmelse etter rettsavgjørelse i Tyskland.

For noen dager siden ble redaksjonen i Uten Filter gjort oppmerksom på en tilsynelatende falsk nyhet: En tysk kvinne skulle ha blitt fengslet for å kritisere en innvandrer som hadde deltatt i en brutal gruppevoldtekt. Og voldtektsmannen skulle ha sluppet fengsel …

Nå har det vist seg at saken var rapportert sannferdig:

Saken fra Tyskland har skapt internasjonale overskrifter og til og med tiltrukket seg Elon Musks oppmerksomhet etter at en 20 år gammel kvinne ble dømt til en lengre fengselsstraff enn en gruppe menn som ble dømt for gruppevoldtekt av en 14 år gammel jente i Hamburg.

Den opprinnelige gruppevoldtekten dateres tilbake til 2020 og fikk mye medieoppmerksomhet. Det dreide seg om en 14 år gammel jente som gjennom flere timer ble voldtatt av ni menn i parken Stadtpark i Hamburg. Med unntak av én voldtektsmann ble alle dømt til betinget dom og slapp fengselsstraff.

Nå har imidlertid en 20 år gammel kvinne blitt dømt til å sone en lengre fengselsstraff enn de faktiske gruppevoldtektsmennene. Onsdag i forrige uke ble kvinnen dømt i Wandsbek tingrett for “fornærmelse og trusler” på grunn av en melding hun la igjen til en av voldtektsmennene, der hun kalte ham et “æreløst voldtektssvin” og en “motbydelig abort”, og spurte ham: “Skammer du deg ikke når du ser deg i speilet?”

Kvinnen kjente ikke gjerningsmannen, men så nummeret hans sirkulere på nettet etter at det ble lekket av hackere som forsøkte å utøve utenomrettslig rettferdighet i kjølvannet av den milde dommen. Dette melder den tyske storavisen Bild.

På grunn av dommen ble kvinnen tvunget til å tilbringe en helg i fengsel, noe som var mer fengselsstraff enn noen av de utenlandske gjerningsmennene fikk.

Den brutale voldtekten dateres tilbake til 2020

Saken fra 2020 fant sted på et populært sted for tenåringer å henge under Covid-19-nedstengningene. Den 14 år gamle jenta ble etter hvert isolert fra andre mennesker i parken, og hun ble først voldtatt av en gruppen på fire menn, som stjal jentas mobiltelefon og lommeboken; en annen gruppe på to menn voldtok henne også etter å ha hørt fra de første voldtektsmennene hva som hadde skjedd.

Mennene inviterte deretter andre grupper av menn via gruppechatter, og forklarte hvor jenta befant seg og at det ikke var noen vitner i nærheten av det forsvarsløse offeret. I tillegg begynte voldtektsmennene å dele videoer av overgrepene, som politiet ikke klarte å få tak i, men som vitner senere beskrev i retten.

Etter at de to mennene var ferdige, kom en enslig mann og voldtok tenåringen, og etterpå kom en fjerde gruppe bestående av tre menn og voldtok henne også. Hun klarte til slutt å flykte fra åstedet til en gruppe andre personer i parken, som deretter tilkalte politiet.

Selv om 11 menn først ble arrestert, klarte politiet bare å identifisere sæd fra ni av mennene, hvor DNA-prøver bekreftet identiteten deres. De dømte mennene hadde en “multikulturell” bakgrunn. De voldtektsdømte var alle utenlandske, blant annet en egypter, en afghaner, en syrer, en kuwaiter, en libyer, en polakk, en armener og en montenegriner. Noen av mennene hadde tysk statsborgerskap, men utenlandsk bakgrunn. Mennene ble representert av 20 forskjellige advokater, og rettssaken endte opp med å bli en ekstremt kostbar rettssak.

Ingen tegn til anger

Jenta lider nå av post-traumatisk stresslidelse, og under rettssaken vitnet hun i grufulle detaljer om overgrepene. Ifølge tyske medier viste mennene “ingen tegn til anger”, og en av dem skal til og med ha vært nær ved å sovne.

Den opprinnelige dommen skapte sjokk over hele Tyskland etter at åtte av de ni seksualforbryterne, alle menn med innvandrerbakgrunn, ble idømt betingede dommer i henhold til ungdomsstraffeloven.

Den eneste som fikk fengselsstraff, var en 19 år gammel iraner som ble dømt til to år og ni måneder, men han skal sone på en ungdomsinstitusjon. Han sa til dommeren om voldtekten den gangen: “Hvilken mann vil ikke ha det?”

Flere etterforskninger på gang?

Den 20 år gamle kvinnen som “fornærmet” voldtektsmennene og fikk fengselsstraff, er imidlertid kanskje ikke den eneste, og påtalemyndigheten etterforsker opp til 140 tyskere som har kommet med “hatefulle” kommentarer som svar på dommen i saken

Saken vekker nå global oppmerksomhet, og til og med Elon Musk har uttalt seg på X (tidligere Twitter):

Den tyske staten forfølger dem som setter masseinnvandringen i sammenheng med den kraftige økningen av voldtekter og gruppevoldtekter i Tyskland.

Som Uten Filter har omtalt tidligere i år, ble politikeren Marie-Thérèse Kaiser fra Alternative für Deutschland, AfD (norsk: Alternativ for Tyskland) dømt for å ha publisert statistikk over gruppevoldtekter som svar på nyheten om at afghanske migranter ville bli flyttet til hennes distrikt.

Den 27 år gamle politikeren ble funnet skyldig i Verden regionale domstol i Niedersachsen for å ha “oppfordret til hat” mot lokale afghanske arbeidere, og ble dømt til å betale en bot på 6000 euro og fikk en sak på sitt permanente rulleblad.

Saken har sammenheng med et innlegg i sosiale medier fra august 2021, der hun skrev: “Afghanske flyktninger; Hamburgs SPD-ordfører for ‘ubyråkratisk’ opptak; velkomstkultur for gruppevoldtekt?”

Gruppevoldtekt og utlendinger

Som Uten Filter har skrevet om gjentatte ganger, har gruppevoldtekter utført av utenlandske menn blitt vanlig i Tyskland, et faktum som forbundskansler Angela Merkels tidligere forbundsregjering konsekvent har oversett når de har hevdet at Tysklands migrasjonshistorie har vært en suksess.

Saken i Hamburg sammenlignes med en annen sak i Freiburg, der ti migranter ble dømt for å ha voldtatt en 18 år gammel jente utenfor en nattklubb, hvorav åtte av dem var fra Syria og resten fra Irak og Afghanistan.

Utenlandske statsborgere overrepresentert

I august avslørte en rapport fra det tyske forbundskriminalpolitiet (BKA) at i gjennomsnitt to kvinner eller jenter blir gruppevoldtatt i Tyskland hver dag, og at utlendinger utgjør omtrent halvparten av de mistenkte gjerningsmennene. Til tross for at utlendinger bare utgjør 13,7 prosent av Tysklands befolkning, var de involvert i omtrent halvparten av alle gruppevoldtektssaker.

BKAs rapport nevner videre at menn fra majoritetsmuslimske land som Irak, Syria og Afghanistan er uforholdsmessig høyt representert som mistenkte for gruppevoldtekter.

Det samme fenomenet kan man også se andre steder i Vest-Europa.

Offisielle kriminalitetstall i Danmark viser at utlendinger er sterkt overrepresentert i voldtektsdommer, og at rundt én av fire mistenkte som ble dømt for voldtekt i fjor, var innvandrere. Sverige viser enda mer urovekkende statistikk. Også her i Norge er utenlandske statsborgere er overrepresentert både når det gjelder overfallsvoldtekter og ikke-overfallsvoldtekter.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.