«Ytringsfriheten er død!» Nederlandske konservative bekrefter tiltale for online kritikk av masseinnvandring

Raisa Blommestijn mottok en innkalling fra den nederlandske påtalemyndigheten for å svare på anklager om «å oppildne til hat» etter å ha kommentert viralt opptak av et forsvarsløst hvitt offer som ble angrepet av en migrantgjeng i Amsterdam.

Den nederlandske konservative advokaten og programlederen Raisa Blommestijn har avslørt at hun blir tiltalt av myndighetene i Nederland for online kritikk av masseinnvandring etter å ha kommentert viralt opptak av en forsvarsløs nederlandsk gutt som ble kastet på jernbanesporet av en migrantgjeng.

I en video publisert på X, bekreftet Blommestijn at hun hadde mottatt en innkalling fra den nederlandske påtalemyndigheten til å møte i retten foran flere dommere den 19. august for å svare på anklager om «rasisme» og «å oppildne til hat».

Remix News har oversatt videoen, som kan sees nedenfor.

Den nederlandske konservative hadde kommentert opptaket som ble lagt ut på nettet av et gjengangrep mot et hvitt offer som ble sparket gjentatte ganger mens han lå på bakken på en metrostasjon i Amsterdam i mai i fjor, før han ble kastet på jernbanesporet.

«Enda en hvit mann ble sparket rundt i gatene av en gruppe svarte primater. Hvor mange forsvarsløse hvite mennesker gjenstår det å bli ofre? Utallige sannsynligvis: den åpne grense-eliten importerer disse menneskene i hopetall, med alle de konsekvenser det medfører,» skrev hun.

Blommestijn forklarte hvordan hun hadde blitt utsatt for et fire timers politiavhør for sine bemerkninger, og at myndighetene nå gikk videre med en tiltale.

«Inntil nå var det fortsatt uklart hva som ville skje videre med denne saken. Dessverre kan jeg fortelle dere at fra i dag er det klart. Damoklessverdet har falt fordi jeg i morges fant dette brevet i postkassen min. Et brev som ikke kan sees som noe annet enn en innkalling,» fortalte hun sine følgere på sosiale medier.

«Den 19. august må jeg møte for domstolen,» la hun til.

Blommestijn anklaget hjemlandet sitt for «å late som det er et demokrati, et land med ytringsfrihet,» og beklaget at politikere og kommentatorer ble «forfulgt for sine politiske meninger,» for å øke bevisstheten om «sosiale og politiske problemer som masseinnvandring, migrantvold og rebefolkning.»

Eva Vlaardingerbroek, en annen nederlandsk konservativ kommentator og god venn av Blommestijn, advarte om hvordan «politiske dissidenter blir kriminalisert i mitt land.»

Les også: Hvem er Eva Vlaardingerbroek?

Den siste utviklingen fortsetter en bekymringsfull trend over hele Vest-Europa hvor konservative aktivister blir tiltalt for å fordømme de liberale innvandringspolitikkene til sine respektive regjeringer og vise hvilken effekt de har hatt på samfunnet.

Tidligere denne måneden ble tre tidligere medlemmer av Belgias «Nation»-parti dømt for Facebook-innlegg der de sammenlignet Brussel-regionen Molenbeek med Afrika og oppfordret den belgiske regjeringen til å sette «vårt folk først.»

På samme måte i Tyskland ble Alternative for Germany (AfD) politikeren Marie-Thérèse Kaiser dømt denne måneden og bøtelagt med 6000 euro for å ha publisert statistikk over gjengvoldtekter som svar på nyheten om at afghanske migranter ville bli flyttet til hennes distrikt. Den 27 år gamle politikeren ble funnet skyldig i Verden tingrett i Niedersachsen for «å oppildne til hat» mot lokale afghanske arbeidere.

Selv om disse hendelsene blir stadig mer vanlig foran neste måneds svært omstridte europeiske valg, hvor høyreorienterte partier forventes å øke antallet seter i Strasbourg, har forfølgelsen av konservative aktivister som belyser disse problemene pågått en stund.

I Sverige tilbake i 2022 ble prof. Kristina Sundquist fra Lunds Universitet i Sverige, som var den mest siterte professoren ved universitetet angående samfunnsforskning, etterforsket og stilt for retten for å ha publisert en uautorisert forskningsrapport som konkluderte med at flertallet av voldtekter i landet ble begått av innvandrere.

Frankrike og etniske valg
Forige innlegg

Frankrike og etniske valg

Legatum Publishing mot Fagbladet
Neste innlegg

Fagbladet ikke felt i PFU etter fascist-omtale av Legatum Publishing sine bøker

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.