Australia mislykkes i å tvinge X til å sensurere innhold
Illustrasjonsbilde.

Australia mislykkes i å tvinge X til å sensurere innhold

Den australske regjeringen har brått droppet sitt forsøk på å tvinge Elon Musks X til å fjerne opptak fra april av en islamist som voldelig angrep en kristen biskop.

Australias statsminister Anthony Albanese og hans regjering til krig med Musk etter at X-eieren nektet å etterkomme kravene om å fjerne alle kopier av en video der biskop Mar Mari Emmanuel blir knivstukket under en direktesendt messe.

Australias såkalte ‘eSafety Commissioner’ Julie Inman-Grant, en ikke-valgt tjenestemann, beordret X (tidligere Twitter) til å fjerne opptakene av angrepet under Online Safety Act, vedtatt i 2021, som gir eSafety-avdelingen myndighet til å kreve fjerning av såkalt ‘klasse 1-materiale’.

Som svar hevdet Musk at “ingen president, statsminister eller dommer har myndighet over hele jorden! Denne plattformen følger lovene i landene der den opererer, men det ville være upassende å utvide ett lands beslutninger til andre land. Hvis [Albanese ønsker] å sensurere ting i andre land, bør han gå til rettslige skritt i disse landene.”

Andre regjeringsrepresentanter krevde til og med at Musk skulle kastes i fengsel over hendelsen.

Albanese så ut til å foreslå et forbud mot memes, med hans regjering som også foreslo en såkalt feilinformasjon-lov, utgitt som et utkast i fjor, som ville gi Australian Communications and Media Authority myndighet til å kreve at nettplattformer fjerner eller begrenser innhold som anses å være “falskt, misvisende eller villedende, og der tilstedeværelsen av slikt innhold på tjenesten med rimelighet kan forventes å forårsake eller bidra til alvorlig skade,” ifølge ordlyden i lovutkastet.

Nå har imidlertid Australias såkalte ‘eSafety Commissioner’ erklært at den føderale rettssaken skal trekkes på grunn av juridisk byråkrati og utløpet av en midlertidig ordre om å skjule videoen.

“Etter å ha veid flere hensyn, inkludert rettssaker på tvers av flere saker, har jeg ansett dette alternativet som det mest positive utfallet for den digitale sikkerheten til alle australiere, spesielt barn,” sa kommissær Julie Inman-Grant.

Hun hevdet videre: “Vårt eneste mål og fokus i å utstede vår fjerningsordre var å forhindre at dette ekstremt voldelige opptaket ble viralt, potensielt oppildne til videre vold og påføre mer skade på det australske samfunnet, og jeg står ved mine etterforskere og beslutningene eSafety tok.”

Grant gikk ikke etter de mange mainstream-nyhetsnettstedene eller YouTube for også å ha opptaket, men fokuserte heller på sosiale medier, og spesielt X.

Angivelig etterkom alle andre sosiale medieplattformer anmodningen om å fjerne opptakene. Bare X sto på sitt.

“Gjennom denne prosessen har eSafety også ønsket muligheten til å teste sine nye reguleringsmyndigheter – fastsatt i Australias Online Safety Act – for å beskytte australiere mot digital skade,” la kommissæren til.

X svarte på utviklingen i en uttalelse, og bemerket: “Vi ønsker nyheten om at eSafety Commissioner ikke lenger forfølger rettslige skritt mot X for å kreve global fjerning av innhold som ikke bryter Xs regler, velkommen.”

Det fortsatte: “Denne saken har reist viktige spørsmål om hvordan juridiske krefter kan brukes til å true global sensur av ytringsfrihet, og vi er oppmuntret til å se at ytringsfrihet har seiret.”

Inman-Grant hevder at hun har mottatt drapstrusler og blitt doxxet etter at Musk kalte henne “sensurkommissær.”

Grant anklaget at Musk “utstedte en hundefløyte til 181 millioner brukere over hele verden, noe som resulterte i drapstrusler rettet mot meg, som resulterte i doxxing av mine familiemedlemmer, inkludert mine tre barn, så jeg tror at med stor makt kommer stort ansvar.”

Hun hevdet videre at “Å målrette en regulator som er her for å beskytte Australias borgere, er virkelig utover det akseptable, men det er ikke overraskende.”

Biskop Emmanuel har kommet seg etter angrepet og sier at han har tilgitt sin angriper, og oppfordrer sine støttespillere til ikke å gjengjelde angrepet, men å oppføre seg “kristent.”

Ingen har så vidt Uten Filter erfarer spurte ham om hans mening om hvorvidt folk skulle få se opptaket.

Mediepersonlighet Paul Joseph Watson hevder i en video-kommentar at reaksjonen på videoen av angrepet er nesten like frastøtende som selve hendelsen:

Israelske myndigheter avslørt i omfattende påvirkningsoperasjon mot USA
Forige innlegg

Israelske myndigheter avslørt i omfattende påvirkningsoperasjon mot USA

Foto: Svein Grødaland. Nitti prosent av oss kjenner seg tiltrekt av det motsette kjønn.
Neste innlegg

Pride?

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.