Avsløring av CIAs hemmelige innsats for å ta kontroll over sosiale medier
Avsløring av CIAs hemmelige innsats for å ta kontroll over sosiale medier

CIAs hemmelige innsats for å ta kontroll over sosiale medier er avslørt

CIA tatt med buksene nede i ny "Twitter Files"-avsløring.

Selv om CIA er strengt forbudt fra å spionere på eller drive hemmelige operasjoner mot amerikanske borgere på amerikansk jord, avslører en sjokkerende ny “Twitter Files”-rapport at et medlem av styret for InQtel – CIAs oppdragsdrevne venturekapitalfirma, sammen med “tidligere” etterretningsanalytikere fra IC og CIA, var involvert i en massiv innsats i 2021-2022 for å ta over Twitters innholdsstyringssystem, ifølge Michael Shellenberger, Matt Taibbi og Alex Gutentag som rapporterer hos Shellenberger’s Public (abonnenter kan sjekke ut den omfattende 6800 ord lange rapporten her).

Ifølge “tusenvis av sider med Twitter Files og dokumenter” var disse innsatsene en del av en bredere strategi for å kontrollere hvordan informasjon formidles og konsumeres på sosiale medier under dekke av å bekjempe ‘feilinformasjon’ og utenlandsk propaganda – da dette komplekset av regjeringsknyttede individer og organisasjoner har gått langt for å antyde at narrativkontroll er et nasjonalt sikkerhetsspørsmål.

Ifølge rapporten involverte innsatsen også:

 • En langvarig IC-entreprenør og seniorforsknings- og utviklingsoffiser i Forsvarsdepartementet som brukte år på å utvikle teknologier for å oppdage varslere (“insidertrusler”) som Edward Snowden og lekkasjer fra Wikileaks;
 • Den foreslåtte lederen av DHS’ avbrutte Disinformation Governance Board, Nina Jankowicz, som hjalp amerikansk militær og NATOs “hybridkrigsoperasjoner” i Europa;
 • Jim Baker, som, som FBIs generaladvokat, hjalp til med å starte Russiagate-hoaxen, og som Twitters nestleder for juridisk avdeling oppfordret Twitter-ledere til å sensurere The New York Post-historien om Hunter Biden.

Jankowicz (aka ‘Scary Poppins’), tidligere utpekt til å lede DHS’ nå-avbrutte Disinformation Governance Board, har vært en vokal forkjemper for strengere regulering av nettytringer for å motvirke ‘utbredt feilinformasjon.’ Jim Baker, i sin rolle som FBIs generaladvokat og senere som Twitters nestleder for juridisk avdeling, talte for og implementerte politikk som ville begrense visse typer ytringer på plattformen, inkludert beslutninger som påvirket synligheten av politisk sensitivt innhold.

Videre ble selskaper som PayPal, Amazon Web Services og GoDaddy nevnt som en del av en koordinert innsats for å de-plattformere og økonomisk avskrekke individer og organisasjoner som anses som trusler av IC. Denne tilnærmingen representerer en betydelig eskalering i bruken av bedriftsamarbeid for å oppnå det som i hovedsak kan betraktes som sensur under dekke av nasjonal sikkerhet.

Nina Jankowicz og Alethea Group

Husker du Nina? En stor fan av Christopher Steele – arkitekten bak det beryktede Clinton-finansierte Dossieret som underbygget Trump-Russland-hoaxen, og som sluttet seg til koret av desinformasjonsagenter som bagatelliserte Hunter Biden laptop-avsløringen. Jankowicz var tidligere desinformasjonspartner ved Wilson Center, og rådet det ukrainske utenriksdepartementet som en del av Fulbright-Clinton Public Policy Fellowship. Hun ledet også Russland- og Hviterussland-programmene ved National Democratic Institute.

Jankowicz sammenligner mangelen på regulering av ytringer på sosiale medier med mangelen på statlig regulering av biler på 1960-tallet. Hun etterlyser en “plattformovergripende” og offentlig-privat tilnærming, slik at de tiltakene som tas, blir tatt av Google, Facebook og Twitter samtidig.

Jankowicz peker på Europa som modellen for å regulere ytringer. “Tysklands NetzDG-lov krever at sosiale medieselskaper og andre innholdsverter fjerner ‘åpenbart ulovlige’ ytringer innen tjuefire timer,” sier hun, “eller står overfor en bot på opptil 50 millioner dollar.”

Til sammenligning, i USA, beklager hun, “har Kongressen ennå ikke vedtatt en lov som pålegger selv de mest grunnleggende reguleringer knyttet til sosiale medier og valgannonsering.” – Public

I en bok fra 2020, How to Lose the Information War: Russia, Fake News, and the Future of Conflict, roser Jankowicz en NATO-ekspert på cybersikkerhet for å ha opprettet et “Center of Excellence,” et konsept fremmet av Renée Diresta ved Stanford Internet Observatory, der hun argumenterte for det (nå mislykkede) Disinformation Governance Board som Jankowicz kortvarig ledet.

Ett år senere begynte Jankowicz å jobbe med det ‘anti-desinformasjon’ konsulentfirmaet Alethea Group, bemannet av “tidligere” IC-analytikere.

Alethea kom bemerkelsesverdig etter ZeroHedge for å “ta” nettstedet, og distribuerte en ‘dossier’ som antydet at de angivelig bidro til “økt panikk på nettet” under det monumentale sammenbruddet av Silicon Valley Bank.

De utsalgsstedene de spredte nevnte dossier til inkluderte Bloomberg – som valgte å utelate ZeroHedge fra sin rapport etter en kort e-postutveksling. Til slutt slapp en av deres operatører dossieret på Twitter, bare for å bli hånet som en propagandist.

Deres SVB-tese ble avkreftet av en rapport fra Federal Reserve som innrømmet at deres egne regulatoriske feil bidro til bankens kollaps. Vi kan bare forestille oss hva annet de har funnet på om oss bak lukkede dører.

Alethea sikret seg bemerkelsesverdig $20 millioner i Series B-finansiering ledet av Google Ventures.

En annen operatør i Alethea Group frem til juli 2021 var tidligere CIA-analytiker Cindy Otis, som skrev en bok kalt “True or False: A CIA Analyst’s Guide to Spotting Fake News” – der hun takker Pieter “Mudge” Zatko – en beryktet hacker som ble ansatt av Twitter for å “ta tak i alt fra tekniske feil til feilinformasjon,” skrev Reuters den gangen.

I følge Jankowicz: “Min heltidsansettelse hos Alethea begynte 13. september 2021. Ms. Otis forlot Alethea før den perioden. Så vidt jeg vet har hun ikke vært ansatt hos Alethea siden den gang.”

“Mitt arbeid med Alethea Group som konsulent (sommeren 2021) var snevert fokusert på min ekspertise knyttet til Russland,” fortsatte hun. “Jeg utførte oversettelse fra russisk og ga kulturell analyse. Da jeg begynte som ansatt hos Alethea (høsten 2021), var arbeidet mitt utelukkende fokusert på offentlige produkter: Endringer på Aletheas nettsted, redigering av offentlige rapporter, samarbeid med media, osv.”

Lyger Nina?

Ifølge Shellenberger m.fl., “denne påstanden motsier Aletheas arbeidskontrakt med Twitter, som lister henne som ‘Technical Research Director’ for arbeid knyttet til Twitters håndtering av feilinformasjon under valget i 2020, og spesifikt en ‘retrospektiv analyse av hvordan daværende president Trump eller andre nøkkelfigurer kan ha brutt Twitters [sic] retningslinjer, eller på annen måte utnyttet plattformen på en måte som kan ha bidratt til viktige hendelser…”

Alethea Groups grunnlegger, Lisa Kaplan, fortalte oss at Jankowicz “aldri ble gitt tittelen Technical Research Director, det er en referanse til en arbeidskategori for en kontrakt.” Kaplan la til, “Vi respekterer kundekonfidensialitet og diskuterer ikke forhold til våre kunder. Ved gjennomgang av Ninas timelister ser vi at hun ga støtte til en kunde som jeg ikke kan avsløre, men jeg kan bekrefte at mens hun var ansatt som Director for External Affairs, utførte Nina aldri arbeid for Alethea på vegne av Twitter.

Da hun ble vist arbeidskontrakten som lister henne som “Supplier Personnel,” sa Jankowicz: “Jeg har aldri sett dette dokumentet før. En arbeidskontrakt er generelt et spekulativt dokument som informerer kunder om potensielle bemannings- og arbeidsplaner. De er vanligvis utformet for å gi entreprenører en viss fleksibilitet i gjennomføringen ved å liste opp ansatte selv om de ikke er tildelt et bestemt prosjekt, i tilfelle de kan gjøre fremtidig arbeid for det prosjektet. Jeg antar at dette er hva som skjedde i dette tilfellet.

Faktisk var arbeidskontrakten mellom Alethea og Twitter en formell kontrakt mellom de to firmaene, signert av Aletheas grunnlegger og administrerende direktør og Twitters senior direktør og assisterende generaladvokat, og kontrakten spesifiserer, “Eventuelle endringer i det ovennevnte personellet må godkjennes skriftlig av Twitter.” Det finnes ingen opptegnelse i Twitter Files om noen endring av prosjektets personell. – Public

Jankowicz forsvarte seg selv og sa til Public: “Ms. Otis og jeg var venner og kolleger før min korte periode der og er fortsatt venner og kolleger. Ja, jeg visste at Ms. Otis hadde jobbet — med vekt på fortid — hos CIA. Det utgjør ikke et ‘forhold’ til etterretningsmiljøet.”

Mudge

Etter et phishing-angrep på Twitter-ansatte i juli 2020 som resulterte i at Joe Bidens konto tvitret “I am giving back to the community. All Bitcoin sent to the address below will be sent back doubled! If you send $1,000, I will send back $2,000,” sammen med en kryptolommebokadresse (lignende falske tweets ble sendt fra kontoene til Barack Obama, Michael Bloomberg og Elon Musk), ble 17 år gamle Graham Ivan Clark arrestert.

Tre måneder senere skrev Jack Dorsey i en e-post: “Mudge signerte.”

Mindre enn tre måneder senere kom Zatko med sin første store anbefaling til Twitter-ledelsen: “ansett Alethea Group.”

“Jeg føler at en ekstern undersøkelse kan være svært verdifull,” sa han over selskapets Slack-kanal. “Jeg vil anbefale Alethea Group for desinformasjonsaspektet.”

Flere uker senere foreslo Zatko at Twitters juridiske team skulle ansette Alethea for en rapport med fokus på 6. januar.

“Som folk kan forstå,” skrev han 4. februar 2021, “er det fortsatt mye som skjer rundt 6. januar og valget i 2020 generelt. Alethea er et konsulentfirma som spesialiserer seg på desinformasjon og motbudskap. De har jobbet med meg og Yoel [Roth].”

I mellomtiden, den 24. mars 2021, sendte Zatko en 12-siders rapport som presset for mer regjeringstilknyttet sensur – og foreslo at “Organisasjonene og personene bak denne anbefalingen har forbindelsene til å få dette foran de rette personene i administrasjonen.”

Rapporten er medforfattet av Aspen Institute’s Vivian Schiller, som ledet “pre-bunking” av Hunter Biden-laptop-historien, og Hamilton68-hoax-forfatter Clint Watts, og er publisert av Mossavar-Rahmani Center ved Harvard Kennedy School og NYU Stern Center for Business and Human Rights. – Public

Så kom det ut at Zatko, som pushet Alethea, “hadde engasjert seg med medlemmer av amerikanske etterretningsorganisasjoner…” Som Public bemerker, “Holdningene til Zatko ville være ganske annerledes to år senere.”

Zatko ble varslingsperson, saksøkte selskapet, og forlikte seg for $7,75 millioner. Han leverte deretter inn en klage til Justisdepartementet, SEC og FTC, der han hevdet at Twitter-ledere hadde villedet myndighetene, vært uaktsomme med å beskytte brukerdata og hadde brutt med en forlikserklæring fra 2011 med FTC.

Noen lekket Zatkos klage til Washington Post, som kontaktet Twitter for kommentar 19. august 2022.

I et delt Google-dokument datert 21. august 2022, kalt “Comms Statements/Tracking,” finjusterte Twitter-ledere språket for å svare mediene angående Zatkos påstander.

Bevart dypt inne i den diskusjonen var denne avslørende setningen:

Uten kunnskap eller støtte fra ledelsen eller styret, lærte Twitter at Zatko hadde engasjert seg med medlemmer av amerikanske etterretningsorganisasjoner og forsøkte å inngå en formell avtale som ville tillate ham å samarbeide med dem og gi informasjon til dem.

CIA, In-Q-Tel, og Alethea

I slutten av 2022 mottok Alethea $10 millioner fra Ballistic Ventures, hvis generelle partner er Ted Schlein. Ted “gir råd til det amerikanske etterretningsmiljøet, sitter i styret for InQTel [CIA’s mission-driven venture kapital selskap] og ble nylig utnevnt som styremedlem i CISA Cybersecurity Advisory Committee.

I 2022 publiserte IQT en rapport som beskrev sitt “Desinformasjonsverksted,” som anbefalte flere aktiviteter lignende de Alethea har tilbudt, inkludert “Spor samsvinget av dårlige narrativer

Schlein kan verken bekrefte eller benekte…

Ifølge Wall Street Journal, var en hel tredjedel av IQTs investeringer hemmelige per 2016. Journalen rapporterte også at Schlein hadde minst én tilknytning til et firma som IQT investerte i, og det var over syv år siden.

Jeg kjenner ikke til Zatko, Jankowicz eller Otis. Lisa er administrerende direktør i Alethea, og jeg sitter i hennes styre,” fortalte Schlein oss. Han la til at han ikke er klar over noen forbindelse mellom Alethea og IC, og at han ikke har noen operativ rolle i selskapet.

Jeg får følelsen av at Alethea er et biprodukt av Ted Schlein,” fortalte en høyteknologientreprenør oss, “og administrerende direktør er bare en titulær leder….Uten meningsfull erfaring er det ikke klart for meg hvordan [Lisa Kaplan] fikk $10 millioner i en serie A-runde.

I mars 2022 utnevnte Departementet for nasjonal sikkerhet Schlein til medlem av sitt rådgivende råd. – Public

Her er Kaplan om å fremme aggressiv sensur:

Vi er nå omtrent halvveis gjennom Publics rapport. Som brukeren Sean Michael Murray nøyaktig observerer: “Det er en så godt kildet rapport… og det er så mye kontekst å oppsummere i dette innlegget, det er best å lese den.”

klikk her og abonner på Public hvis du ikke allerede har gjort det for å lese resten – inkludert:

 • Anstrengelsen for å infiltrere PayPal, GoDaddy og Amazon Web Services
 • Zatkos engasjement med CIA
 • Hvem er egentlig Zatko?
 • Althea inn, Zatko ut
 • Kaplans “aggressive sensurvisjon”
 • “Den store sjefen”
 • First Amendment mot “Informasjonskrig”
 • CODA
Intervju med Partileder, Geir Ugland Jacobsen, i Norgesdemokratene — før helgens landsmøte i Bergen
Forige innlegg

Intervju med Partileder, Geir Ugland Jacobsen, i Norgesdemokratene — før helgens landsmøte i Bergen

Palestinere strandet i Gaza etter å ha betalt Egypt 5 000 dollar hver for å flykte
Neste innlegg

Palestinere strandet i Gaza etter å ha betalt Egypt 5 000 dollar hver for å flykte

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.