08/05/2024

Amerikanske tropper i Niger er tomme for livsviktige medisiner

«Vi har ikke hatt et forsyningsoppdrag her siden mars …

Representant Matt Gaetz, R-Fla, avslørte mandag flere sjokkerende detaljer om den marerittaktige situasjonen amerikanske tropper står overfor i Niger, der landets regjering forsøker å utvise det amerikanske militæret.

Situasjonen i Niger skyldes at landets regjering i forrige måned erklærte at USAs militære tilstedeværelse der er «ulovlig». Et annet afrikansk land, Tsjad, kom nylig med en lignende erklæring. Biden-administrasjonen signaliserte først at de ville forlate Niger – noe som ville bety at de måtte forlate en base for dronekrigføring til 100 millioner dollar – men har siden trukket seg tilbake.

Gaetz’ «midlertidige rapport» på mandag bekrefter hans tidligere uttalelser i Kongressen i forrige måned, da han hevdet at troppene i Niger opplever mangel på vann, medisiner og andre forsyninger.

Vedlagt den foreløpige rapporten er brev fra aktive soldater i Niger, samt deres familiemedlemmer.

Et av brevene er fra ektefellen til en soldat i aktiv tjeneste, som forteller Gaetz at mannen hennes har gått tom for kolesterolmedisinen sin.

«Mannen min går på kolesterolmedisiner for hjertet, og på dette tidspunktet har han gått tom for medisiner», sier hun. «Jeg sendte ham en påfylling av medisiner … som for øyeblikket befinner seg i Tyskland fordi Niger fortsatt ikke vil godkjenne flyreiser.»

I et annet brev, fra en som er stasjonert på flybase 101 i Niger – der russere bor sammen med amerikanske tropper – står det at enheten hans mangler «blod og medisiner». «Hvorfor er vi fortsatt her?» spurte soldaten.

I et annet brev, dette fra en annen amerikansk tropp på Air Base 101, kom det lignende bemerkninger.

«Hvorfor har det ikke kommet noen fly for å avløse oss? …Vi har ikke hatt et eneste forsyningsoppdrag her siden mars. Moralen her er forferdelig, og det må fikses så fort som mulig!”, sa varsleren.

Gaetz oppfordret Biden-administrasjonen til umiddelbart å forsyne de amerikanske troppene i Niger med nye forsyninger.

«Våre soldater, kontraktører og deres familier må ikke få lov til å bli brukt som pressmiddel av regjeringen i Niger eller noen andre under en militær tilbaketrekning. Biden-administrasjonen bør heller ikke forvilde seg inn i en forhastet tilbaketrekning som vil etterlate hundrevis av millioner av dollar i amerikansk militært materiell i hendene på terrorister, militante eller russere”, sa han.

«Biden-administrasjonen må fly inn nødvendig vann, medisiner og tropperotasjoner, om nødvendig med jagerflyeskorte.»

10 000 patrioter protesterer mot erstatningsmigrasjon og asylinnvandring i Dublin
Forige innlegg

10 000 patrioter protesterer mot erstatningsmigrasjon og asylinnvandring i Dublin

Biden kaller USAs allierte Japan «fremmedfiendtlig» sammen med India, Russland og Kina
Neste innlegg

Biden kaller USAs allierte Japan «fremmedfiendtlig» sammen med India, Russland og Kina

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Pentagon beordrer tilbaketrekking av alle amerikanske soldater fra Niger

Tilbaketrekningen forventes å foregå over flere måneder og tidslinjen er