Pentagon beordrer tilbaketrekking av alle amerikanske soldater fra Niger

Tilbaketrekningen forventes å foregå over flere måneder og tidslinjen er ikke endelig fastsatt. Sikkerhetspersonell ved ambassaden er ikke inkludert i tilbaketrekningen.

Pentagon har beordret tilbaketrekking av alle de 1000 amerikanske soldatene fra Niger denne uken, noe som markerer slutten på en ti år lang amerikansk tilstedeværelse i det vestafrikanske landet.

Tilbaketrekningen forventes å finne sted over flere måneder, sa en amerikansk tjenestemann til Politico fredag, før en formell kunngjøring er gitt fra Biden-regjeringen. Tidslinjen er ikke ferdigstilt. Tilbaketrekningen omfatter ikke sikkerhetspersonell ved ambassaden, og detaljer om den militære tilbaketrekningen er fortsatt under utarbeidelse. 

Les også: Amerikanske tropper i Niger er tomme for livsviktige medisiner

Ordren kommer ett år etter at Niger opplevde militærkupp som gav militærjuntaen kontroll over landet. Juntaen kunngjorde i forrige måned at den ville avslutte sin militære samarbeidsavtale med USA.

Den tidligere alliansen med Niger spilte en viktig rolle i kampen mot Russlands innflytelse i regionen. Etter at det forrige regimet kollapset, har russiske styrker gått inn i landet og har i flere uker bodd på samme flybase som amerikanske tropper i hovedstaden Niamey. Amerikanske myndigheter sier de russiske styrkene ikke utgjør noen trussel mot deres tropper.

Forige innlegg

Liberalistene kommenterer den fortvilte situasjonen

Høringsuttalelse om EUs fornybardirektiv
Neste innlegg

Høringsuttalelse om EUs fornybardirektiv

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Georgia

Georgias nasjonalforsamling overstyrer veto mot viktig lov for nasjonal selvbestemmelse

USA og EU legger press på Georgia for å forkaste
Amerikanske tropper i Niger er tomme for livsviktige medisiner

Amerikanske tropper i Niger er tomme for livsviktige medisiner

«Vi har ikke hatt et forsyningsoppdrag her siden mars …