Den indiskfødte forfatteren, som har amerikansk statsborgerskap og er bosatt i New York, har blitt utsatt for drapstrusler siden romanen "De sataniske versene" fra 1988 ble erklært blasfemisk av Irans øverste leder.
Den indiskfødte forfatteren, som har amerikansk statsborgerskap og er bosatt i New York, har blitt utsatt for drapstrusler siden romanen "De sataniske versene" fra 1988 ble erklært blasfemisk av Irans øverste leder.

Salman Rushdie sier at et fritt Palestina vil være en “Taliban-lignende stat”

Den indiskfødte forfatteren, som har amerikansk statsborgerskap og er bosatt i New York, har blitt utsatt for drapstrusler siden romanen "De sataniske versene" fra 1988 ble erklært blasfemisk av Irans øverste leder.

Forfatteren Salman Rushdie har sagt at hvis en palestinsk stat blir etablert i dag, vil det bli en “Taliban-lignende stat” styrt av Hamas. Rushdie kom med kommentaren under en litteraturfestival i Tyskland, der han presenterte sin nye bok “Knife”, som forteller om knivangrepet på forfatteren i 2022. Forfatteren kritiserte også de anti-israelske studentprotestene, og sa i et intervju med det tyske TV-programmet RBB24 at det var “merkelig” at progressive ungdommer støtter Hamas, som han kalte en “fascistisk terrorgruppe”.

Rushdie sa at han lenge har støttet en palestinsk stat, men advarte mot at den ville bli et autoritært regime som Afghanistan.

“Er det dette de progressive bevegelsene på den vestlige venstresiden ønsker å skape?”, sa han videre.

Les også: Geert Wilders inn i regjering!

Rushdie, som møtte Tysklands president Frank-Walter Steinmeier på søndag, sa at han forsto bekymringene over lidelsene i Gaza, men la til: “Jeg vil gjerne at noen demonstranter skal nevne Hamas’ rolle, og det er en terrororganisasjon. Det er ganske merkelig at politisk progressive støtter en fascistisk terrorgruppe.”

76-åringen sa at han forstår at demonstrasjonene er en følelsesmessig reaksjon på palestinske dødsfall, “men når det sklir over i antisemittisme og noen ganger til og med støtte til Hamas, da blir det problematisk”. Rushdie sa at demonstrantene i det minste burde holde Hamas ansvarlig for krigen.

Den indiskfødte forfatteren, som har amerikansk statsborgerskap og er bosatt i New York, har blitt utsatt for drapstrusler siden romanen “De sataniske versene” fra 1988 ble erklært blasfemisk av Irans øverste leder, noe som har gjort Rushdie til et globalt symbol på ytringsfrihet.

Les også: Statssikkerhetstjenesten advarer: Akutt terrortrussel i Østerrike

Den ateistiske forfatteren, hvis foreldre var ikke-praktiserende muslimer, ble tvunget til å gå under jorden. Han fikk politibeskyttelse i Storbritannia etter drap eller drapsforsøk på sine oversettere og forleggere, og flyttet flere ganger mens han holdt seg i skjul.

Rushdie begynte først å komme ut av sitt liv på flukt på slutten av 1990-tallet, etter at Iran sa at de ikke ville støtte drapet på ham.

I august 2022 sto Rushdie på scenen på Chautauqua Institution i New York da han ble knivstukket opptil ti ganger av den drapsanklagede Hadi Matar, som gjorde ham blind på det ene øyet.

Frykter KI 'Overtakelse', Gudfar av KI 'råder Storbritannias regjering til å starte med borgerlønn
Forige innlegg

Frykter KI ‘Overtakelse’, Gudfar av KI ‘råder Storbritannias regjering til å starte med borgerlønn

Da inderen (63) ble løslatt fra varetekt, beslagla politiet passet hans. Så søkte han om nytt pass hos politiet i Oslo - og fikk det.
Neste innlegg

Drapssiktet innvandrer fikk nytt pass og dro utenlands: –⁠ En feil som ikke skal skje

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Kulturmarxisme

Hvordan kidnappe et begrep?

Tankevekkende om hvordan kulturmarxistene kaprer debatter før de har startet.
Sterke reaksjoner fra Israel på at Norge, Spania og Irland anerkjenner Palestina

Sterke reaksjoner fra Israel på at Norge, Spania og Irland anerkjenner Palestina

Omtales som "gullmedalje til Hamas' mordere og voldtektsmenn"