Tyskland: Feigt angrep fra venstreekstreme etter minnesmarkering
Bildemontasje: Heimatkurier | Bilder: Junge Alternative Deutschland

Tyskland: Feigt angrep fra venstreekstreme etter minnesmarkering

Alternativ for Tysklands ungdomsparti, Junge Alternative holdt søndag en minnesmarkering i Mannheim for attentatet på islamkritikeren Stürzenberger og drapet på en politimann. Etter at arrangementet var avsluttet, ble flere av deltakerne angrepet av såkalte antifascister – som selv raskt måtte flykte.

Forrige fredag ble islamkritikeren Michael Stürzenberger offer for et sjokkerende knivangrep i Mannheim, utført av en mistenkt islamist fra Afghanistan. Både Stürzenberger og en politibetjent ble alvorlig skadet av knivstikkene. Til tross for skadene klarte Stürzenberger å henvende seg til offentligheten fra sykesengen, mens politibetjentens kamp for livet endte søndag kveld.

Les mer: Politimann i Mannheim døde

For å minnes begge og kritisere politikken til de etablerte partiene, som har muliggjort daglige knivangrep, arrangerte Junge Alternative en minnesmarkering på åstedet søndag. I etterkant ble en gruppe unge høyreorienterte utsatt for et bakholdsangrep fra venstreekstreme.

En av de unge patriotiske aktivistene, Reinhild Boßdorf skrev følgende på X (tidligere Twitter) etter markeringen: “I går på minnemarkeringen i Mannheim 🕯️🕊️ Kun remigrasjon løsninge dette.”

Minnemarkering forstyrret av Antifa

Helt fra begynnelsen av markeringen på torget var det knapt mulig å gjennomføre en verdig minnestund, da “antifascistiske” grupper samlet seg rundt arrangementsstedet og oppførte seg provoserende. Med plystring og roping av slagord forsøkte de å hindre minnemarkeringen, men uten hell. Etter å ha mislyktes med å fremprovosere en reaksjon fra de fredelige Junge Alternative-aktivistene, forsøkte de å storme arrangementet, noe som mislyktes fullstendig.

Baholdsangrep

Etter å ha mislyktes to ganger med å storme minnemarkeringen, søkte de venstreekstreme hevn. En liten gruppe unge patrioter ble angrepet i en sidegate når de var på vei tilbake til bilene sine. Mellom 20 og 30 svartkledde “antifascister”, de fleste bevæpnet med køller, angrep de høyreorienterte bakfra.

Behov for selvforsvar

Da patriotene samlet seg, sank angrepsviljen til “antifascistene”. Til tross for at de var nesten fire ganger så mange og ikke hadde noen skadde å ta seg av, nøydde de seg med å rope fornærmelser før de flyktet, ifølge nettavisen Heimatkurier.

Spesielt bemerkelsesverdig ved angrepet var at det stod flere politibiler i samme gate. Likevel grep ikke politiet inn. Det ble igjen tydelig at forsvaret av politiske aktivister og organisasjoner på høyresiden må komme fra egne rekker skriver Heimatkurier.

I årevis har høyreorienterte aktører, som for eksempel nestleder i Junge Alternative, Tomasz Froelich, tatt til ordet for behovet for å kunne forsvarer seg selv. I 2021 etterlyste han på X et «stabilt forsvar» bestående av sportslige personer fra «parti og ungdomsparti», som kan beskytte arrangementer og torgmøter til AfD.

Kilde: Heimatkurier.at.

Antonio Gramsci
Forige innlegg

Antonio Gramsci – Marx’ overmann?

Norsk bistand gir ikke verdens fattige økt velstand
Neste innlegg

Norsk bistand gir ikke verdens fattige økt velstand

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Venstreekstreme planlegger angrep på AfD-landsmøtet mens politiet er opptatt med fotball-EM 

Venstreekstreme planlegger angrep på AfD-landsmøtet mens politiet er opptatt med fotball-EM 

Antifa planlegger å hindre AfDs landsmøte i Essen 29.–30. juni
Foto: Boris Palmer. Offentlig eiendom.

Hvorfor stemte tysk ungdom på AfD? Profilert ordfører forklarer …

Boris Palmer, kanskje Tysklands mest kjente nåværende ordfører, tilskriver suksessen