Alternativ for Sverige får økt oppmerksomhet før EU-valget
Bilde: Fra video

Alternativ for Sverige får økt oppmerksomhet før EU-valget

Flere svenske kjendiser har medvirket i valgkampvideoer for partiet.

Søndag 9. juni 2024 finner valget på Europarlamentet sted i Sverige. Partiet Alternativ for Sverige (AfS), som er et av partiene som stiller liste, har denne gangen fått stor medie-oppmerksomhet. Deres valgkampstrategi har inkludert å lage korte valgkampvideoer med svenske kjendiser som uttrykker støtte, eller på annen måte gir oppmerksomhet til partiet.

«Uten Filter» har tidligere skrevet om hvordan den svenske tidligere Playboy-modellen Victoria Silvstedt stilte opp i en reklamevideo for partiet.

Det samme har også den forhenværende Liverpool-spilleren Glenn Hysen gjort.

Nå sist, er det Gunilla Persson, kjent fra TV-programmet «Svenske Hollywood-fruer» som har laget en reklamevideo for partiet.

I videoen sier Persson at «EU skal holde labbene sine unna Sverige».

Likevel mener hun, akkurat som Hysen og Silvstedt, at hun har blitt lurt til å spille inn videoen. Angivelig visste hun ikke hva hun deltok i, men innrømmer samtidig at hun har fått godt betalt for oppdraget. Persson sier at hun vil saksøke partiet, men det er helt uklart om dette faktisk skjer, eller om det finnes noe grunnlag for et slikt søksmål.

De store svenske avisene, slik som Aftonbladet og Expressen, har igangsatt et sterkt press for å få personene til å ta avstand fra partiet, hver gang en kjendis har uttalt seg om Alternativ for Sverige. Dette skjer rutinemessig når pressen stiller pågående spørsmål.

AfS er det enste partiet som er for svensk utmelding av EU.

Sverigedemokratene har endret sitt politiske synspunkt, og aksepterer nå Sveriges medlemskap i unionen. De vil heller arbeide for å endre den innenfra.

«Uten Filter» er også kjent med at partileder for Norgesdemokratene, Geir Ugland Jacobsen, vil delta på Alternativ for Sverige sin valgkampavslutning i Stockholm den 6. juni. Vi kommer tilbake med nyheter fra det arrangementet.

Tilsvar til iNyheters artikkel om angivelig splittelse i Norgesdemokratene
Forige innlegg

Tilsvar til iNyheters artikkel om angivelig splittelse i Norgesdemokratene

Meningsmålinger tatt umiddelbart etter dommen mot Donald Trump viser at hans støtte ikke har blitt negativt påvirket, han opplever til og med en liten økning i popularitet, spesielt blant uavhengige velgere.
Neste innlegg

Meningsmålinger etter dommen viser økt støtte til Trump

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.