Meningsmålinger tatt umiddelbart etter dommen mot Donald Trump viser at hans støtte ikke har blitt negativt påvirket, han opplever til og med en liten økning i popularitet, spesielt blant uavhengige velgere.
Foto: Youtube.

Meningsmålinger etter dommen viser økt støtte til Trump

Meningsmålinger tatt umiddelbart etter dommen mot Donald Trump viser at hans støtte ikke har blitt negativt påvirket, han opplever til og med en økning i popularitet, spesielt blant uavhengige velgere.

Trump ble dømt på 34 punkter i det som mange hevder var en dristig politisk skueprosess som Demokratene håpet ville skade hans presidentkandidatur, men dette ser ikke ut til å ha skjedd.

En Daily Mail-måling utført av J.L. Partners viste at 22 prosent av respondentene har et mer positivt syn på Trump som et resultat av dommen, sammenlignet med 16 prosent som har et mer negativt syn.

Med andre ord har dommen totalt slått tilbake og gitt Trump en økning på 6 prosentpoeng i popularitet.

Les også: Biden kaller diskriminerende DEI-politikk for USAs “viktigste styrke

Blant uavhengige velgere, en viktig gruppe for suksess, føler 20 prosent seg mer positive til Trump, sammenlignet med 16 prosent som føler seg mer negative.

“Uavhengige tror stort sett ikke at saken om hysjpenger ble gjennomført med riktige motiver eller at Trumps handlinger var bekymringsfulle nok til å bli tiltalt for,” rapporterer Daily Mail.

Blant Trumps egne MAGA-tilhengere sa 54 prosent at dommen ikke påvirket deres støtte, mens den skyldige dommen styrket støtten til 36 prosent av Trumps velgere fra 2020. Bare 6 prosent følte seg mer negative til ham.

En separat CBS News-måling fant også at dommen resulterte i synspunkter om Trump som “ligner mye på hvordan de var før den fant sted.”

“Samlet sett er meningene om dommen i tråd med synspunktene på Trumps skyld eller uskyld før dommen ble avsagt. Blant de som trodde Trump var skyldig før de hørte dommen, sier ni av ti nå at juryen nådde riktig dom — og omvendt for de som tidligere trodde han var uskyldig,” rapporterer mediehuset.

Det gjenstår å se om de andre rettssakene mot Trump vil gi andre resultater, gitt at de gjelder påståtte forbrytelser annet enn utbetalinger til prostituerte. Reaksjonen så langt vil imidlertid ikke glede Demokratene.

Alternativ for Sverige får økt oppmerksomhet før EU-valget
Forige innlegg

Alternativ for Sverige får økt oppmerksomhet før EU-valget

Sigøynerbande har svindlet den britiske staten for flere miliarder
Neste innlegg

Sigøynerbande svindlet den britiske stat for flere milliarder

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Smått om storpolitikk ...

Smått om storpolitikk …

"Klart det er stas med ein limuusin."
Mahers publikum ble stille etter at Andrew Cuomo (D) erkjente at Trump-rettssaken i New York aldri burde skjedd

Mahers publikum ble stille etter at Andrew Cuomo (D) erkjente at Trump-rettssaken i New York aldri burde skjedd

"Den saken, statsadvokatens sak i New York, burde rett og