Sigøynerbande har svindlet den britiske staten for flere miliarder
Bildemontasje: Heimatkurier | Bilder: The Crown Prosecution Service (CPS) | Bakgrunn: Freepik

Sigøynerbande svindlet den britiske stat for flere milliarder

I flere år har bulgarske sigøynere utnyttet britiske velferdsordninger ved å operere fra sin egen hjemby i Bulgaria. Nå har myndighetene avslørt dem og avdekket kanskje den største velferdsbedrageriskandalen i Storbritannias historie. Fem medlemmer av forbryterbanden står nå tiltalt.

Ved hjelp av fiktive leieavtaler, forfalskede lønnsslipper og dokumenter fra utleiere, arbeidsgivere, skoler og leger, har en fem personers bande av bulgarske sigøynere svindlet til seg hundrevis av millioner pund (flere milliarder NOK), ifølge den britiske avisen Telegraph. Gjennom sigøynergjengens bedragerisystem har store mengder velferdsytelser, som barnetrygd og boligstøtte, blitt tilegnet flere medlemmer i bandens nettverk: de skal ha mottatt støtte gjennom flere britiske velferdsordninger i bytte for sine identiteter. Mange av medskyldige har også reist fra Bulgaria til Storbritannia noen få ganger i året for å opprettholde bedrageriet. Det ironiske er at denne svindelen ikke ble oppdaget av britiske myndigheter, men av en etterforsker fra Sliven i Bulgaria, hjemstedet til banden.

Les også: Frankrike: Topp 10 mest ettersøkte forbryterne er ikke franskmenn

Vassil Panayatov, en inspektør fra den bulgarske byen Sliven, ble først oppmerksom på bandens aktiviteter da han observerte hvordan den tidligere nedslitte småbyen ble oversvømmet av rikdom. Enkle hus ble erstattet av villaer, kasinoer skjøt opp av bakken. De tidligere fattigfolk levde plutselig som baroner, iført klær fra Versace og Armani, samt iøynefallende smykker. Videoer viser hvordan nyrike sigøynere kaster pengesedler i luften. “Dette er pengene deres. Britiske penger”, sier Panayatov. Han varslet umiddelbart britiske myndigheter om saken, som tidligere hadde vært fullstendig uvitende.

Omfanget av bedrageriet virket ved første øyekast utrolig. Panayatov anslår at det dreier seg om rundt 200 millioner pund årlig. Galina Nikolova alene hadde 5000 til 6000 “kunder” som gjorde det mulig for henne å motta disse summene. Panayatov er forbløffet over hvordan de britiske myndighetene ikke oppdaget et slik misbruk av deres velferdssystem. Sigøynerbanden latterliggjorde derimot den britiske velferdsmyndighetenes naivitet i en privat WhatsApp-gruppe.

Kilde: Heimatkurier.at.

Meningsmålinger tatt umiddelbart etter dommen mot Donald Trump viser at hans støtte ikke har blitt negativt påvirket, han opplever til og med en liten økning i popularitet, spesielt blant uavhengige velgere.
Forige innlegg

Meningsmålinger etter dommen viser økt støtte til Trump

"Jeg ble tilbudt assistert død over kreftbehandling": Ødelagt kanadisk helsesystem dreper pasienter
Neste innlegg

“Jeg ble tilbudt assistert selvmord over kreftbehandling”: Ødelagt kanadisk helsesystem dreper pasienter

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Advarer om ny svindelbølge

Advarer om ny svindelbølge

Advarsel fra politiet etter at norsk kvinne ble bortført og
Politiet

Svindelforsøk: Folk blir oppringt fra politiet sitt nummer

Politiet i Finnmark har mottatt flere meldinger fra personer som