Georgia
Georgia

Georgia vil forby «LHBT-propaganda»

Regjeringen i Georgia ønsker å beskytte barn og støtte opp om sunne familieverdier. Vil forby det de kaller «LHBT-propaganda».

Fra nå av vil likekjønnede ekteskap ikke bli anerkjent, og adopsjonsretten vil være forbeholdt heterofile par. Det innføres et forbud mot kjønnslemlestelse, inkludert enhver medisinsk prosedyre som har til hensikt å endre en persons kjønnsorganer. Dette gjelder både voksne og unge som lider av kjønnsinkongruens og som søker kjønnsendrende behandlinger. Dette melder Politico.

Skoler får forbud mot å gjøre tilgjengelig informasjon som kan være skadelig for barn f.eks materiell som «promoterer tilhørighet til det motsatte kjønn, relasjoner av samme kjønn eller incest».

Internasjonale paralleller

Russland vedtok en lignende lov for litt over et tiår siden, som forbød promotering av «ikke-tradisjonelle» forhold overfor barn. I 2022 ble landets LHBT-lover ytterligere strammet inn. De nye lovene her har likheter med den russiske tilnærmingen til LHBT-spørsmål.

Upopulært med Pride

Pride er svært upopulært i Georgia. Når aktivister prøvde å arrangere et Pride-arrangement i Georgias hovedstad, Tbilisi i fjor ble de nøtt til å avlyse etter at ca 2000 anti-LHBTQ+-demonstranter stormet arrangementet og ødela scenen.

Videoopptak viste demonstranter som holdt georgiske flagg og kranglet med politiet like før arrangementet ble oppløst. Arrangørene anklaget myndighetene for å aktivt samarbeide med demonstrantene for å forstyrre festivalen, i den sosialt konservative Sør-Kaukasus-nasjonen.

Studie: Innvandring er viktigste tema for ungdom
Forige innlegg

Studie viser: Innvandring er viktigste tema for ungdom

Troverdighetsproblemer for Det konservative partiet i Storbritannia
Neste innlegg

Troverdighetsproblemer for Det konservative partiet i Storbritannia

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem