Rapport: Detaljerer amerikanske troppers 'landkorridorer' i tilfelle av Europeisk bakkekrig med russland
Illustrasjon fra amerikansk rapport.

Rapport: Detaljerer amerikanske troppers ‘landkorridorer’ i tilfelle Europeisk bakkekrig med russland

NATO har en plan for rask utplassering av styrker i tilfelle et fremtidig russisk angrep på Europa. Denne planen inkluderer utviklingen av "landkorridorer" som kan brukes til å sende 300 000 soldater, hovedsakelig amerikanske, til frontlinjeposisjoner som forsvar mot en russisk invasjon.

Høytstående britiske militærkilder beskrev overfor The Telegraph, at planen innebærer at tropper lander ved viktige europeiske havner, hvorpå de vil bevege seg østover langs forhåndsplanlagte ruter for å motvirke potensielle russiske angrep.

Generalløytnant Alexander Sollfrank, sjef for NATOs Joint Support and Enabling Command (JSEC), sa til den britiske publikasjonen: “Store logistikkbaser, slik vi kjenner dem fra Afghanistan og Irak, er ikke lenger mulig fordi de vil bli angrepet og ødelagt veldig tidlig i en konfliktsituasjon.”

Logistikk- og troppetransportkorridorer vil ha sitt utspring i steder som Hellas, Italia, Tyrkia, Nederland, Norge — og havnen i Rotterdam, et nøkkelhav i Nord-Europa, er spesielt nevnt. Linjer som jernbanen mellom Tyskland og Polen nevnes også i rapporten — alt dette vil teoretisk sett tillate rask utplassering av amerikanske styrker til ethvert NATO-territorium som blir truet (basert på artikkel 5 om felles forsvar).

Russlandekspert Glenn Diesen kritiserer NATO på X (tidligere Twitter):

Separate alarmistiske rapporter i britiske medier har advart om at Vesten bør forberede seg på krig med Russland en gang i løpet av de neste to tiårene, knyttet til den pågående konflikten i Ukraina.

For eksempel hevdet en tidligere rapport fra mars, i The Telegraph, at president Putin har en “paranoid besettelse” med å oppildne konflikt og provosere vestlige allierte.

“Nå som Russlands president Vladimir Putin har sikret seg sin historiske femte periode i embetet, er det åpenbart at han vil bruke de neste seks årene i Kreml til å forfølge sin paranoide besettelse av å konfrontere Vesten,” sto det i den tidligere rapporten.

Når det gjelder The Telegraphs siste avsløring tirsdag om NATO-landkorridorene, med den noe høyrøstede og sensasjonalistiske overskriften “NATO-landkorridorer kan skynde amerikanske tropper til frontlinjen i tilfelle av europeisk krig”, er realiteten at slike store beredskapsplaner har vært i skuffen til amerikanske og NATO-planleggere siden den kalde krigen.

Ifølge noen av de videre planleggingsdetaljene lagt frem av The Telegraph og deres militære kilder:

“Hvis NATO-styrker som entrer fra Nederland blir truffet av russiske bombardementer, eller nord-europeiske havner blir ødelagt, vil alliansen skifte fokus til havner i Italia, Hellas og Tyrkia. Fra italienske havner kan amerikanske tropper fraktes via land gjennom Slovenia, Kroatia til Ungarn, som grenser til Ukraina.”

Og videre:

“Lignende planer eksisterer for å transportere styrker fra tyrkiske og greske havner gjennom Bulgaria og Romania for å nå alliansens østlige flanke. Planer er også under utarbeidelse for å transportere tropper via havner på Balkan, samt gjennom Norge, Sverige og Finland.”

Generalløytnant Sollfrank ble videre sitert på å si: “Ukraina lider veldig mye av disse russiske langdistansemissilangrepene på logistikksystemene” — noe som understreker viktigheten av troppetransporter som vil være utenfor rekkevidde for russiske systemer.

Rapporten inkluderer visuelle illustrasjoner av landkorridorer for vestlige tropper på vei for å konfrontere russiske styrker i et fremtidig scenario.

usynliggjøring
Forige innlegg

Usynliggjøring

Knivangrep på AfD-politiker i Mannheim
Neste innlegg

[VIDEO] Knivangrep på AfD-politiker i Mannheim

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

USA-leverte missiler rammet strandgjengere på Krim - Flere barn blant ofrene.

USA-leverte missiler rammet strandgjengere på Krim – Flere barn blant ofrene

Kreml skylder på Washington for missiler "lastet med klasevåpen."
Storstilt ukrainsk droneangrep på russiske oljeraffinerier

Storstilt ukrainsk droneangrep på russiske oljeraffinerier

Brent-råoljeprisene forble uendret på fredag, til tross for økende geopolitiske