Troverdighetsproblemer for Det konservative partiet i Storbritannia
Foto: Youtube.

Troverdighetsproblemer for Det konservative partiet i Storbritannia

Valgløfter som ikke er holdt skaper problemer.

Det er berammet nyvalg i Storbritannia 4. juli 2024, og statsminister Rishi Sunaks Konservative parti sliter med rekordlav oppslutning på meningsmålingene. Partiet synes å tape oppslutning både til Arbeiderpartiet (Labour) og til Reform UK, sistnevnte nå under ledelse av Brexit-general Nigel Farage.

Bakgrunnen for sviktende oppslutning er selvfølgelig sammensatt og består av en rekke faktorer. Meningsmålinger i Storbritannia viser imidlertid at å få kontroll over ulovlig innvandring til landet er et av de viktigste spørsmålene, hvis ikke det viktigste, for britiske velgere. Dette har vært tilfelle over tid.

Sunaks parti har likevel enda en gang kommet med de løfter om å begrense antallet visum tilgjengelig for migranter hvert år, slik at nettoinnvandringen til landet sterkt begrenses. Slike løfter har blitt gjentatt av partiet framfor hvert eneste valg de har stilt til i nyere tid. Fra 2020 til 2023, da de konservative har hatt regjeringsmakten og en historisk majoritet i parlamentet, har nettomigrasjon lagt til minst to millioner mennesker til befolkningen i Storbritannia – tilsvarende en befolkningsøkning på 3 %.

Dette skaper et stort troverdighetsproblem for det Konservative partiet på dette punktet.

Den kjente BBC-journalisten Victoria Derbyshire fikk nylig dette poenget meget tydelig fram da hun intervjuet Richard Holden, styreformann for Det konservative partiet, på programmet Newsnight.

For en gangs skyld kan det virke som BBC har gjort jobben sin med å opplyse britiske velgere om tingenes tilstand.

Står vi foran store politiske endringer i Storbritannia? Svaret får vi den 6. juli i år.

Georgia
Forige innlegg

Georgia vil forby «LHBT-propaganda»

usynliggjøring
Neste innlegg

Usynliggjøring

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem