Exit polls peker på stor gevinst for AfD: Økning på 50 % i EU-valget
Illustrasjonbilde: AfDs logo.

Exit polls peker på stor gevinst for AfD: Økning på 50 % i EU-valget

Exit polls peker på svært svake resultater for regjeringspartiene og gevinster for Alternative für Deutschland (AfD) i søndagens valg til Europaparlamentet.

Exit polls viste svært svake resultater for Tysklands regjeringspartier og gevinster for det Alternative für Deutschland (AfD) i søndagens valg til Europaparlamentet, mens det tradisjonelle konservative opposisjonspartiet er satt til å forbli landets sterkeste politiske kraft i parlamentet.

Polls fra ARD og ZDF offentlig fjernsyn viste støtte for forbundskansler Olaf Scholz’ sentrum-venstre Sosialdemokrater på 14 %, under de 15,8 % de klarte i 2019 og langt under deres resultat i Tysklands siste nasjonale valg i 2021. Dette melder Washington Post.

Les også: Voldsbølge mot AfD-politikere fortsetter – tre angrep på én dag

Alternative für Deutschland, eller AfD, er estimert til å vinne opp til 16,5 % av stemmene. Det er en økning på 50 % fra deres resultat på 11 % i 2019, men fortsatt et stykke unna deres beste meningsmålinger i begynnelsen av året. Partiet har sett en rekke tilbakeslag siden den gang, inkludert flere medie skapte skandaler og drittpakker rundt dets to ledende kandidater til Europaparlamentet.

Les også: Hva nå, Tyskland?

Exit polls viste også at et nytt politisk parti grunnlagt av den fremtredende opposisjonspolitikeren Sahra Wagenknecht, som kombinerer venstreorientert økonomisk politikk med en restriktiv tilnærming til innvandring og motstand mot våpenleveranser til Ukraina, kan få opp til 6 % av stemmene.

østerrikske
Forige innlegg

Første valgdagsmålig i Østerrike: Frihetspartiet valgvinner

Studie: Høyreorienterte nettinnhold mest populært
Neste innlegg

Studie: Høyreorienterte nettinnhold mest populært

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Foto: Boris Palmer. Offentlig eiendom.

Hvorfor stemte tysk ungdom på AfD? Profilert ordfører forklarer …

Boris Palmer, kanskje Tysklands mest kjente nåværende ordfører, tilskriver suksessen
EU-valget: Hvordan etnisk stemmegivning splitter Frankrikes ungdom

EU-valget: Etnisk stemmegivning splitter Frankrikes ungdom

En undersøkelse viser at både den franske venstresiden og Le