Voldsbølge mot AfD-politikere fortsetter – tre angrep på én dag
Foto: Skjermdump fra X.

Voldsbølge mot AfD-politikere fortsetter – tre angrep på én dag

Opptakten til helgens EU-valg har vært preget av en rekke angrep mot politikere, flere av dem i Tyskland. Angrepet i Karlsruhe er det tredje mot AfD-politikere denne uken.

To bystyrepolitikere fra partiet Alternativ for Tyskland (AfD) ble angrepet av bevæpnede gjerningspersoner utenfor en kafé i sentrum av Karlsruhe lørdag. Dette markerer det tredje voldelige angrepet på AfD-politikere i løpet av få timer.

Tidligere på dagen ble den 70 år gamle AfD-politikeren Hans-Jürgen Zickler plutselig slått ned av en 47 år gammel mann ved en valgbod i Dresden.

Les også: [VIDEO] Knivangrep på AfD-politiker i Mannheim

I Karlsruhe ble to byrådsmedlemmer fra AfD angrepet av maskerte gjerningsmenn foran en kafé i sentrum. Tre personer, inkludert de to byrådsmedlemmene, ble lettere skadet, opplyser en talsmann for politiet i Karlsruhe til nyhetsbyrået dpa på kvelden. De skadde fikk behandling på stedet. Politiet arresterte midlertidig fem personer, men løslot dem etter å ha fastslått deres personalia. Flere andre mistenkte gjerningsmenn rømte fra stedet, ifølge Die Welt.

Ifølge AfD ble de to bystyrepolitikerne angrepet med balltre, noe politiet verken kan bekrefte eller avkrefte. AfD i Karlsruhe kommunestyre hevder angrepet kom fra den venstreradikale scenen, og at rundt ti personer var involvert. Det spekuleres på sosiale medier at Antifa kan stå bak angrepet ettersom de var i området, men dette er ikke bekreftet av andre kilder.

Saken fortsetter under.

Disse voldelige hendelsene har skapt stor bekymring for sikkerheten til politikere og deltakere i politiske arrangementer. AfD har bedt om økt beskyttelse for sine medlemmer og fordømmer den eskalerende volden.

Les også: Samlesak: Draps­mannen nektet asyl­ i 2014, og minnesmarkeringen ble forsøkt angrepet

Politiet intensiverer nå sikkerhetstiltakene rundt politiske arrangementer og fortsetter etterforskningen av alle angrepene.

Første måned for «Uten Filter»
Forige innlegg

Første måned for «Uten Filter»

østerrikske
Neste innlegg

Første valgdagsmålig i Østerrike: Frihetspartiet valgvinner

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Venstreekstreme planlegger angrep på AfD-landsmøtet mens politiet er opptatt med fotball-EM 

Venstreekstreme planlegger angrep på AfD-landsmøtet mens politiet er opptatt med fotball-EM 

Antifa planlegger å hindre AfDs landsmøte i Essen 29.–30. juni
Foto: Boris Palmer. Offentlig eiendom.

Hvorfor stemte tysk ungdom på AfD? Profilert ordfører forklarer …

Boris Palmer, kanskje Tysklands mest kjente nåværende ordfører, tilskriver suksessen