Knivangrep i Tyskland på Michael Stürzenberger
Bilde: Fra video

Samlesak: Draps­mannen nektet asyl­ i 2014, og minnesmarkeringen ble forsøkt angrepet

Se videoene av det brutale angrepet og les alt om saken her.

Afghaneren som utførte knivangrepet i Mannheim (Tyskland) Atae Suleimani oppholdt seg ulovlig i Tyskland i 9 år. Hans asylsøknad ble avslått allerede i 2014. I 2023 fikk han barn med en tysk kvinne, og dermed fikk han oppholdstillatelse. Dette melder en rekke tyske medier.

“Religiøst motivert”

Forrige fredag stakk Sulaiman Ataee, seks personer med kniv. Blant disse var den konservative politikeren og islamkritikeren Michael Stürzenberger, som angrepet tydelig var rettet mot, samt politimannen Rouven L., som i etterkant har dødd av skadene.

Den tyske riksadvokaten overtar nå saken og mener angrepet var “religiøst motivert”. Afghaneren Sulaiman Ataee er født i Afganistan i 1999, et land hvor mange legitimerer vold mot religionskritikere. Hans YouTube-kanal er fylt med Taliban-propaganda. Nå er mannen siktet for drap, fem drapsforsøk samt grov kroppsskade.

Slik skjedde angrepet

Den afghanske migranten Sulaiman knivstakk den konservative politikeren og islamkritiker Michael Stürzenberger. En annen mann grep inn og kastet seg over knivstikkeren for å få kontroll over situasjonen. En mann i blå jakke misforsto hva som skjedde og kastet seg over mannen som prøvde å stoppe knivstikkeren. Dette førte til at knivstikkeren kom seg fri.

Politibetjent Rouven L. som nettopp hadde ankommet stedet, kastet seg over mannen i den blå jakken. I kaoset som fulgte, benyttet knivstikkeren muligheten til å stikke denne politibetjenten flere ganger i hodet. En annen mannlig politibetjent skjøt knivstikkeren og satte han ut av spill med ett enkelt skudd. Tilstanden hans er usikker.

Den skadde politibetjenten ble lagt i kunstig koma i et forsøk på å reparere skadene, men det lyktes ikke. Rouven L døde to dager senere av alvorlige hjerneskader som følge av angrepet.

Michael Stürzenberger er på sykehuset, og på bedringens vei. Mannen som prøvde å stoppe knivstikkeren er også innlagt på sykehus, men tilstanden hans er fortsatt uklar.

Politikvinne stakk av

Det florerer en rekke opptak av opptakten, angrepet og hva som skjedde etterpå. De to mest delte videoene av dette antatte terrorangrepet, gir et oversiktlig bilde hva som skjedde, etter at angrepet hadde startet.

I videoen under ser man tydelig at en politikvinnen snur seg bort og løper vekk fra angriperen. Man hører også et kvinneskrik. Det er foreløpig uklart om skriket kommer fra den omtalte politikvinnen. Etter at kvinnen hadde løpt bort kunne gjerningsmannen reise seg uhindret og storme mot hennes kollega, og knivstikke ham i nakken. Denne politimannen døde som nevnt ovenfor, av skadene han ble påført.

Saken fortsetter under videoen.

I en video fra en annen vinkel ser man flere støttespillere av Michael Stürzenberger løpe mot den farlige situasjonen for å hjelpe sine kamerater som blir angrepet. Bevæpnet politi er tungt tilstede, men griper ikke inn før en rekke personer er blitt knivstukket. Det er uklart hvorfor, og så langt har det ikkje kommet noen forklaring på hvorfor politiet ikke griper inn på et tidligere tidspunkt.

Saken fortsetter under videoen.

Minnemarkering forsøk stormet

Dagen etter angrepet arrangerte Alternativ for Tysklands ungdomsparti, Junge Alternative en minnesmarkering på torget i Mannheim for attentatet på islamkritikeren Stürzenberger og drapet på Rouven L.

Helt fra begynnelsen av markeringen var det knapt mulig å gjennomføre en verdig minnestund, da “antifascistiske” grupper samlet seg rundt arrangementsstedet og oppførte seg provoserende. Med plystring og roping av slagord forsøkte de å hindre minnemarkeringen, men uten hell. Etter å ha mislyktes med å fremprovosere en reaksjon fra de fredelige aktivistene som holdt minnesstunden, prøvde de å storme arrangementet, noe som mislyktes fullstendig.

Les også: Hva nå, Tyskland?

Etter at arrangementet var avsluttet, ble flere av deltakerne angrepet av såkalte “antifascister” – som selv raskt måtte flykte da de unge patriotene begynte å forsvare seg.

Trump større enn Biden etter kun 24 timer på TikTok
Forige innlegg

Trump større enn Biden etter kun 24 timer på TikTok

befolkningsutskiftning
Neste innlegg

Sverigedemokratene: Det pågår en befolkningsutskiftning

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Lite håp for knivstukket politimann

Kritikk mot politiet etter antatt islamistisk terrorangrep i Tyskland

Video viser at politibetjent pågrep offeret(!) for så å selv