Knivangrep i Tyskland på Michael Stürzenberger
Bilde: Fra video

Knivangrep i Tyskland på Michael Stürzenberger

Islamistisk knivangrep på tysk politisk aktivist.

En mann bevæpnet med en kniv har blitt skutt av politiet etter vanvittig angrep på en anti-islam aktivist som var midt i å filme en YouTube-livestream i en by i Sør-Tyskland.

Flere personer, blant annet minst en politimann, fikk alvorlige skader da knivmannen angrep og ble skutt. Angrepet fant sted i byen Mannheim, hvor en politisk gruppe med kritiske synspunkter på islam møttes. Den mest kjente av ofrene for angrepet er oppgitt å være islamkritikeren Michael Stürzenberger.

Angriperen knivstakk flere involverte i hendelsen, før han stakk en politimann i ryggen.

Den sjokkerende videoen fra åstedet ble direktesendt online. Den vister at etter å ha knivstukket politimannen, så blir knivmannen skutt av politiet og han faller i bakken.

Forfatter og aktivist Martin Sellner har kommet med følgende kommentar på Twitter:

Angrep på Stürzenberger!

⚠️ Advarsel, brutal video. Her er den på Telegram:

https://t.me/martinselllnerIB/20723

#Stürzenberger ble nettopp knivstukket på en demonstrasjon!

❗️ Den skjeggete migranten stakk Stürzenberger og hans hjelpere og politibetjenter med kniven med åpenbare morderiske hensikter. Han ble alvorlig skadet. Kun skudd stoppet gjerningsmannen!

👉 Det er ingen klar informasjon ennå. Vi kan bare be om at Stürzenberger og alle de andre skadde overlever dette! Motet og utholdenheten til islamkritikeren er beundringsverdig. Denne handlingen viste nok hvor rett han hadde med advarslene sine!

Ingen knivforbudssone beskytter oss mot slike handlinger. Bare #remigrering og #avislamisering

Avisen Junge Freiheit skriver:

En politibetjent som forsøkte å gripe inn og ved et uhell slo ned en av Stürzenbergers støttespillere, ble også angrepet av attentatmannen og tilsynelatende knivstukket i halsen. Ifølge den lokale regionavisen Mannheimer Morgen ble betjenten alvorlig skadet. Videoen avsluttes med at angriperen blir skutt av tililende politifolk.

Stürzenberger har vært et mål for radikale muslimer i årevis
Umiddelbart etter hendelsen kunngjorde politiet at det ville bli en større politiaksjon på torget i Mannheim: «Etter det vi har fått opplyst, ble flere personer angrepet på torget i Mannheim rundt kl. 11.35 i dag. En person skal ha angrepet flere personer med kniv og skadet dem. Det er foreløpig ikke mulig å gi noen detaljer om omfanget og alvorlighetsgraden av skadene. Deretter ble det brukt skytevåpen mot angriperen. Angriperen ble også skadet som følge av dette.» Det er foreløpig ingen fare for allmennheten. Åstedet ble avsperret over et stort område.

Angrepet fant sted under en demonstrasjon i regi av den islamkritiske borgerbevegelsen «Pax Europa». Stürzenberger har lest suraer fra Koranen i en årrekke. Derfor har han lenge vært et mål for radikale muslimer. Han ble kjent i hele Tyskland med et borgeropprop mot byggingen av en moské i München. Dette ble imidlertid avvist av administrasjonen i den bayerske hovedstaden av formelle grunner.

I helgene er åstedet noen ganger en knivfri sone
Rundt to timer etter angrepet besøkte også Mannheims borgermester Christian Specht (CDU) åstedet. Sikkerhetsstyrkene fikk en trikk til å kjøre opp til torget for å sperre utsikten til åstedet for tilskuere.

Forbrytelsen fant sted i en såkalt knivforbudssone i byen. Der er det strengt forbudt å bære kniv og lignende gjenstander fra kl. 20.00 på fredag til kl. 06.00 på lørdag, fra kl. 20.00 på lørdag til kl. 06.00 på søndag og fra kl. 20.00 til kl. 06.00 på helligdager. Dette gjaldt imidlertid ikke på gjerningstidspunktet. (ho/sv)

Kilde: Junge Freiheit

Notat: Macron forventet å kunngjøre opprettelsen av en "koalisjon av villige" under D-dag-minnemarkering
Forige innlegg

Notat: Macron forventet å kunngjøre opprettelsen av en “koalisjon av villige” under D-dag-minnemarkering

Lite håp for knivstukket politimann
Neste innlegg

Kritikk mot politiet etter antatt islamistisk terrorangrep i Tyskland

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.