Nancy Pelosi innrømmet ansvar for 6. januar
Foto: Skjermdump fra X.

Nancy Pelosi innrømmet ansvar for 6. januar

Tidligere Speaker i Representantenes hus, Nancy Pelosi (D-Calif.), tok på seg skylden for mangelen på National Guard-tropper ved US Capitol Building den 6. januar 2021, viste videomateriale frigitt av republikanerne i Representantenes hus på mandag.

Mens opprørerne stormet kongressbygningen, uttrykte den 84 år gamle Pelosi frustrasjon over mangelen på “ansvarlighet” og aksepterte “ansvar” for manglende sikkerhet i forkant av tidligere president Donald Trumps “Stop The Steal”-møte, viste videoklippet – filmet for en HBO-dokumentar av kongresskvinnens datter, Alexandra Pelosi.

“Vi har ansvar, Terry,” hørtes Pelosi si til sin stabssjef Terri McCullough mens de ble kjørt bort fra Capitol. “Vi hadde ingen ansvarlighet for hva som skjedde der, og det burde vi hatt. Dette er latterlig.”

Pelosi så ut til å irettesette McCullough for å spørre henne midt i kaoset om de skulle tilkalle National Guard.

“Du skal spørre meg midt i det hele, når de allerede har brutt gjennom, ‘bør vi tilkalle Capitol Police?’ Jeg mener National Guard. Hvorfor var ikke National Guard der fra starten av?” sa den tidligere Speaker.

McCullough forklarer at “de trodde de hadde tilstrekkelige ressurser,” et svar som ikke tilfredsstiller Demokraten fra California.

“Det er ikke et spørsmål om hvordan de hadde… de visste ikke! De visste tydeligvis ikke, og jeg tar ansvar for ikke å ha fått dem til å forberede seg på mer,” erklærte Pelosi.

Les også: Meningsmålinger etter dommen viser økt støtte til Trump

Utvekslingen var en del av omtrent 45 minutter med opptak som nylig ble overlevert til GOP-kontrollerte House Administration oversight subcommittee, ifølge Politico.

En rapport om opprøret, forfattet av republikanerne i Representantenes hus i 2022, fant at den Demokratiske ledelsen hadde bekymringer over “optikken” ved å ha National Guard-tropper til stede ved Capitol Building i kjølvannet av sommeren 2020 “Black Lives Matter”-protestene.

Både House og Senate Sergeant at Arms, samt sjefen for Capitol Police, trakk seg i dagene etter opprøret.

En talsperson for Pelosi avviste videoklippet som ble frigitt av republikanerne i Representantenes hus, og anklaget dem for å forsøke å “hvitvaske” 6. januar.

“Tallrike uavhengige faktasjekkere har bekreftet at Speaker Pelosi ikke planla sitt eget attentat,” skrev Aaron Bennett på X. “Kirsebærplukkede klipp tatt ut av kontekst endrer ikke det.”

“Tre år senere forsøker republikanerne i Representantenes hus fortsatt å hvitvaske 6. januar,” la han til. “Det er skammelig, upatriotisk og patetisk.”

Elon Musk forsvarer Tysklands innvandringskritiske AfD-parti etter EU-valgresultater.
Forige innlegg

Elon Musk forsvarer Tysklands innvandringskritiske AfD-parti etter EU-valgresultater

Foto: Skjermbilde Youtube. Frode Forfang
Neste innlegg

UDI-sjef Forfang mener folk flest ligner mer på FrP-ere enn før

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.