Biologisk mann tapte i retten: Får ikke delta som kvinne i sommer-OL
Foto: Mr. Thomas. Skjermbilde Youtube.

Biologisk mann tapte i retten: Får ikke delta som kvinne i sommer-OL

Dommen hylles som en viktig seier for kvinneidretten.

Svømmeren Lia Thomas, en biologisk mann som identifiserer seg som lesbisk kvinne, er utestengt fra sommer-OL 2024. Dette er nå avgjort juridisk.

Thomas forsøkte å gå rettens vei for å få opphevet World Aquatics-regler som begrenser personer som hevder å ha et annet kjønn enn det de ble født med, fra å delta i internasjonale konkurranser i selvvalgt klasse. Reglene utestenger han i tillegg fra en plass på det amerikanske kvinne-svømmelandslaget.

“Antifa-supersoldat”

Lia Thomas ser ikke bare på seg selv som en kvinne, men også som en politisk soldat. Nylig kledde han seg ut som en “Antifa-supersoldat” i et Instagram-innlegg som delt av hans partner, den biologiske kvinnen Gwen Luxemburg. Thomas var kledd helt i svart – solbriller, svarte shorts, en svart BDSM-sele og en svart skjorte med påskriften “Antifa super soldier”.

Saken fortsetter under.

Thomas hevdet at de nye reglene burde ugyldiggjøres fordi de bryter med OL-charteret, men retten var uenig.

Saken fortsetter under.

Identifiserer seg som lesbisk

Thomas kan fortsatt delta i herreklassen, ettersom han har mannlige genitalier. Men i herreklassen er han mest sannsynlig sjanseløs.

Saken fortsetter under.

Også andre idrettsgrener har stengt ute menn fra å konkurrere som kvinner – det gjelder blant annet rugby, disc golf og sykling – uavhengig av om det skulle krenke disse utøvernes “kjønnsidentitet”.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem