Bilde: Heimatkurier | Bakgrunn: Skjermbilde - dava-eu.org | Berliner Dom: Freepik | Muslim: Midjourney
Bilde: Heimatkurier | Bakgrunn: Skjermbilde - dava-eu.org | Berliner Dom: Freepik | Muslim: Midjourney

Balkanisering/etniske valg: Innvandrerparti vant fram i Berlin

Det som har vært vanlig i Storbritannia i mange år, viser seg nå i Tyskland – innvandrere blir bevisste på sin makt som stemmeblokk. Det islamske partiet DAVA oppnådde sterke resultater ved EU-valget, ikke bare i vest-Tyskland, men også i hovedstaden Berlin.

Selv om det islamske innvandrerpartiet DAVA bare fikk 0,6 prosent av stemmene i hele Berlin, viser valgresultater fra enkelte bydeler en stadig sterkere maktbevissthet blant muslimske og innvandrerstemmer. Allerede navnet på partiet, en henvisning til det arabiske begrepet Da’wa, som kan oversettes til “kall til islam”, er en oppfordring til misjonering.

Etniske valg i Storbritannia

England og dets stadig mer etnisk fragmenterte samfunn har sett valgseiere flere ganger blitt oppnådd ved å mobilisere innvandrerstemmer eksplisitt. Nylig eksemplifisert ved den tidligere Labour-representanten George Galloway, som ved å solidarisere seg med Palestina, vant stemmene til mer enn 30 prosent av muslimene i sin valgkrets. At etniske valg ikke bare er til fordel for etablerte partier, vises ved at muslimske velgere har vendt seg bort fra Labour-partiet, fordi det ikke er tilstrekkelig vennlig innstilt til Palestina.

Les mer: EU-valget: Etnisk stemmegivning splitter Frankrikes ungdom

Høy innvandrerandel gir sterkere resultater

Akkurat som i England ser det ut til at innvandrere, så snart de blir bevisste på flertallsforholdene, heller vil støtte egne kandidater og partier. Lederen for Junge Alternative (Alternativ for Tysklands ungdomsparti) Berlin, Martin Kohler, analyserte DAVAs resultater i Berlin på X (tidligere Twitter): I områder med høy innvandrerandel oppnår partiet også sine beste resultater. I enkelte bydeler i Friedrichshain-Kreuzberg kunne de oppnå opptil 19 prosent. Men også i Neukölln og Mitte er resultater godt over 10 prosent.

Det nyopprettede partiet rettet spesielt mot personer med muslimsk innvandrerbakgrunn oppnådde størst suksess i Ruhr-området i delstaten Nordrhein-Westfalen. I Duisburg, i stemmedistrikt 1001, Bruckhausen, fikk DAVA imponerende 41,1% av stemmene. Dette melder den tyske storavisen Die Welt. Partiet anklages også for å ha nære bånd til Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, en forbindelse han selv benekter.

Saken fortsetter under.

Martin Kohler advarer mot islamister ved makten

Etniske valg, også kjent som Balkanisering undergraver demokratiet og virker mot interessene til vertsbefolkingen. Martin Kohler krever derfor: “Den stadige liberaliseringen av statsborgerskapsloven må reverseres, slik at vi kan stoppe den nåværende trenden i tide. Ellers vil vi oppleve at urbane kommuner – som i Storbritannia – styres av islamister. Disse er klare til å fremme islams politiske krav. Dette må vi ikke la skje for våre øyne.”

Kilde: Heimatkurier.at.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.